Simona Halep a spus adevărul despre revenirea în tenis: ‘Să ne bucurăm de rezultate, dacă voi mai fi capabilă’

Ana-Maria Tudor 26.08.2023, 09:36
Simona Halep a spus adevărul despre revenirea în tenis: ‘Să ne bucurăm de rezultate, dacă voi mai fi capabilă’

Simona Halep, în vârstă de 31 de ani, a furnizat primele sale declarații de la momentul în care a fost audiată în fața tribunalului independent Sports Resolutions.

Tenismena poate dispărea din clasamentul WTA

Ocupanta locului 1140 în clasamentul WTA, Simona Halep, se află acum la doar zece puncte distanță de a dispărea complet din clasamentul WTA. Neavând niciun meci oficial începând din 29 august 2022, sportiva româncă a ajuns la primul sezon din întreaga sa carieră în care nu a luat parte la niciun turneu de Grand Slam.

Anunt trist din Franta pentru Simona Halep
 

De asemenea, în cursul zilei de luni, Simona Halep a primit și o notificarea oficială în care i se spune că a fost exclusă din competiția US Open 2023.

Citește și: Fostul antrenor al Simonei Halep rupe tăcerea: ‘Este de neexplicat’

„Conform regulilor specifice turneelor de Grand Slam, participarea Simonei Halep la US Open a fost anulată automat în momentul în care tragerea la sorți a calificărilor a avut loc, ca urmare a stării sale de suspendare provizorie,” au informat organizatorii printr-un comunicat oficial.

Ce a avut de spus celebra sportivă

Începând cu octombrie 2022, Halep a fost suspendată din toate competițiile, în urma unui rezultat pozitiv al testului de depistare a substanțelor pentru dopaj.

Astfel, sportiva a fost depistată cu substanță Roxadustat în sânge, acest test fiind efectuat în cadrul ultimei ediții a US Open.

Simona Halep a acordat un interviu pentru Eurosport în care își reafirmă nevinovăția. Tenismena din Constanța, deținătoare a două titluri de campioană la turneele de Grand Slam, și-a exprimat speranța că va avea oportunitatea de a reveni pe teren. În plus, Simona a subliniat cu sinceritate că aspiră să obțină și alte performanțe remarcabile în lumea tenisului.

„Faptul că oamenii au fost alături de mine și m-au susținut atât de frumos mi-a dat putere. Am citit toate mesajele lor, am simțit căldura sufletească.

Vreau să le mulțumesc și să îi asigur că sunt nevinovată, că nu am luat absolut nimic, nu am făcut nimic necinstit în tenis. Sper să vină ziua în care mă voi întoarce pe teren și voi juca tenisul pe care l-am jucat toată viața mea, cu mare drag și cu mare pasiune.

Și să ne bucurăm împreună de alte rezultate, dacă voi mai fi capabilă”, a spus Simona Halep, într-un interviu pentru Eurosport.

Vezi și: Reacția emoționantă a Simonei Halep după vestea dată de americani. Ce le-a transmis fanilor

Boris Becker, celebrul fost tenismen german și câștigător al mai multor titluri de Grand Slam, și-a exprimat și el opinia cu privire la situația în care este implicată Simona Halep.

Astfel, potrivit lui Becker, organizația Sport Resolutions nu face altceva decât să conducă la încheierea prematură a carierei Simonei Halep, fără că măcar să existe un verdict concret.

„Este o decizie foarte proastă. Simona este suficient de în vârstă pentru a accepta fiecare decizie. Dar nu mai are 25 de ani și fiecare an în care nu îi este permis să joace este unul pierdut. La un moment dat, va ajunge în punctul în care nici nu trebuie să se mai întrebe dacă mai poate să joace, pentru că va fi prea bătrână pentru a mai face asta”, a spus Boris Becker la podcastul Das Gelbe vom Ball.

Urmăriți Impact.ro și pe