Sfatul prețios pe care l-a primit Simona Halep de la Darren Cahill. Motivul pentru care sportiva a reluat colaborarea cu antrenorul

Raluca Juncu 25.10.2019, 14:31
Sfatul prețios pe care l-a primit Simona Halep de la Darren Cahill. Motivul pentru care sportiva a reluat colaborarea cu antrenorul

Simona Halep a anunțat luna trecută că va relua coloaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, cel care a transformat-o în lider mondial și câștigătoare a Roland Garros. Tenismena de origine română a învățat lecții prețioase de la antrenorul australian care a ajutat-o să urce pe culmile succesului.

Presa locală titrează că Darren Cahill este antrenorul care a reușit să o „îmblânzească” pe Simona Halep în cei doi ani petrecuți împreună, a dus-o pe primul loc în clasamentul WTA și a dus-o spre câștigarea primului trofeu de Mare Șlem, Roland Garros.

Simona Halep și Darren Cahill au început să lucreze împreună încă din anul 2015, iar de atunci, antrenorul australian ajutat-o pe jucătoarea română să își îndeplinească două dintre cele mai importante obiective din cariera sa: locul 1 în lume și câștigarea primului titlu de Grand Slam.

După despărţirea de Cahill, românca a avut o scurtă încercare de a lucra cu belgianul Thierry Van Cleemput, la scurt timp după Australian Open, însă cei doi au renunţat după turneul de la Doha, precizând că această ruptură s-a creat în condițiile în care nu există compatibilitate, transmite g4media.ro. În luna martie, Simona Halep a anunţat colaborarea cu antrenorul român Daniel Dobre, care i-a adus câştigarea titlului la Wimbledon, în iulie. Însă Simona Halep și-a dat seama între timp că antrenorul care a avut cel mai mare impact asupra sa a fost Darren Cahil, cu care a dorit să reia colaborarea luna trecută.

Simona Halep și Darren Cahill

”Am o veste incitantă pe care vreau s-o împart cu voi. După un an fără el în echipa mea, sunt fericită să anunţ că Darren (Cahill) va fi alături de mine în sezonul viitor. Ultima oară te-am ‘omorât’ şi intenţionez să te ‘omor’ din nou. Bine ai revenit! Abia aştept să încheiem ce am început”, a spus fostul lider mondial.

”Chiar dacă ai fost departe acest an, ai fost cu noi la fiecare pas. Abia aştept să te primesc oficial din noul sezon D”, mai spune Halep în anunțul reîntoarcerii lui Darren Cahill în echipa sa.

 

 

Ce a învățat Simona Halep de la Darren Cahill?

Parteneriatul Halep-Cahill se dorește a fi unul de lungă durată, fiind adesea oferit ca exemplu de inspirație și altor sportivi, potrivit treizeciro.ro. Halep a explicat în numeroase ocazii că Darren Cahill este cel care a ajutat-o să își ducă jocul la un nivel superior, mai ales prin consilierea psihologică și prin modul în care a învățat-o să își stăpânească emoțiile.

Simona Halep se bucură să reia legătura cu Darren Cahill, cel căruia îi ura „La mulți ani” la începutul acestei luni, tot pe pagina sa de Instagram. „D, este duminică azi, este zi liberă! Simo, dacă vrei să devii cea mai bună, nu există noțiunea de de duminică liberă. Ok, boss. La mulți ani, D. Îți doresc tot ce-i mai bun și mai frumos de-a lungul acestei colaborări”, a transmis Halep. De antrenorul australian, Halep a învățat să devină mai bună și să fie perseverentă în acțiunile pe care le întreprinde.

Simona Halep se antrenează acum în Shenzen, unde va participa la Turneul Campioanelor, competiție ce va debuta pe 27 octombrie și se va încheia pe 3 noiembrie.  Jucătoarea română, alături de cele opt participante la Competiția finală a WTA, așteaptă cu sufletul la gură tragerea la sorți de astăzi care va anunța grupele și meciurile care vor începe duminică. Tenismena a publicat recent pe pagina sa de Instagram două fotografii, una în care  se regăsește alături de Darren Cahill și echipa australiană, din care face parte jucătoarea Ashleigh Barty, iar cealaltă în care românca  este surprinsă la antrenament, împreună cu antrenorul său, cu care a reluat recent colaborarea.

 

View this post on Instagram

 

#greattohaveyouback #bestcoach #bestteam #myteam ☺️????

A post shared by Simona Halep (@simonahalep) on

„E grozav să fii din nou alături de mine”, este mesajul pe care Simona l-a transmis pe pagina sa de Instagram despre Darren Cahill.

 

 

 

Sursa foto: wtatennis.com

 

Urmăriți Impact.ro și pe