Serviciile secrete ucrainene dețin informații despre eliminarea lui Putin. Cine ar putea fi succesorul

Mihnea Tălău 20.03.2022, 15:01
Serviciile secrete ucrainene dețin informații despre eliminarea lui Putin. Cine ar putea fi succesorul

Un grup de oameni influenți din Rusia, care se opun țarului de la Kremlin, plănuiesc chiar lichidarea sa fizică. Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei deține informații că elita rusă ia în calcul mai multe opțiuni pentru înlăturarea de la putere a președintelui rus Vladimir Putin. Printre acestea se numără otrăvirea, o boală bruscă și un accident.

Cine ar putea fi succesorul lui Putin în cazul eliminării actualului lider de la Kremlin

„Scopul lor este îndepărtarea rapidă a lui Putin de la putere și restabilirea legăturilor economice cu Occidentul, distruse din cauza războiului din Ucraina”, se arată într-un mesaj transmis de serviciile ucrainene, citat de zn.ua.

Conform Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, o anumită parte a elitei politice ruse îl consideră pe directorul FSB Alexander Bortnikov drept succesorul lui Putin. Se observă că Bortnikov a fost cel care a căzut recent în dizgrație din partea șefului Kremlinului. Motivele oficial al „rușinii” șefului FSB sunt greșelile de calcul fatale din războiul împotriva Ucrainei. Bortnikov și departamentul său au fost responsabili pentru analiza stării de spirit a populației Ucrainei și a forțelor armatei ucrainene.

 

„Se știe că Bortnikov și alți reprezentanți influenți ai elitei ruse iau în considerare diverse opțiuni pentru înlăturarea lui Putin de la putere. În special, otrăvirea, îmbolnăvirea bruscă sau alt „accident” nu pot fi excluse. Este posibil ca recenta „scurgere” a locației unităților cecene din nordul Kievului să fie legată de aceste procese”, se arată în raport.

Prețioasa informație vine din partea rusă

Serviciile de informații notează că informația a venit din partea rusă.

„Probabil, așa încearcă conducerea FSB-ului să slăbească influența lui Kadyrov. Poate fi, de asemenea, o încercare de a stabili cooperarea cu autoritățile ucrainene în avans, ocolind actuala conducere a Federației Ruse”, a adăugat Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...