Pierderile Rusiei de la începutul războiului, dezvăluite de Ucraina. Câți dintre soldații lui Vladimir Putin au murit

Ana Anitoiu 18.03.2022, 13:52
Pierderile Rusiei de la începutul războiului, dezvăluite de Ucraina. Câți dintre soldații lui Vladimir Putin au murit

Pierderile Rusiei de la începutul războiului au fost dezvăluite de Ucraina. Armata liderului ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat câți dintre soldații președintelui rus Vladimir Putin ar fi murit în 22 de zile de la declanșarea ofensivei. Pagubele în ceea ce privește dotările militare ale armatei Moscovei ar fi considerabile.

Câți soldați a pierdut Rusia în războiul din Ucraina

Potrivit datelor comunicate de Armata Ucrainei, după 22 de zile de la declanșarea ofensivei, Rusia a pierdut numeroși soldați. Mai exact, 14.200 de militari ruși ar fi murit, ar fi fost răniți, capturați sau ar fi dezertat.

Datele comunicate de americani arată puțin diferit. Conform unei estimări făcute joi de serviciile secrete americane, peste 7.000 de militari ai lui Vladimir Putin au fost uciși în mai puțin de trei săptămâni de lupte.

Bilanțul este echivalent cu cel al pușcașilor marini ai Statelor Unite ale Americii uciși în timpul bătăliei de 36 de zile de la Iwo Jima din cel de-Al Doilea Război Mondial. Numărul militarilor ruși morți în Ucraina este mai mare decât cel al soldaților americani uciși într-o perioadă de 20 de ani în Afganistan și Irak.

Pierderile Rusiei de la inceputul razboiului, dezvaluite de Ucraina.
Ucraina a publicat date cu privire la pierderile Rusiei in razboi

De asemenea, americanii au estimat că între 14.000 și 21.000 de militari ruși au fost răniți. Numărul total al celor care au fost scoși din luptă ar fi enorm ca procent din totalul de aproximativ 150.000 de soldați ruși care se află în Ucraina.

„Armata rusă va avea nevoie de o perioadă de timp pentru a-și reveni și a se reîntregi după asta. Pierderile sale sunt disproporționate în unitățile de elită, iar armata rusă se luptă deja să recruteze militari prin contract.”, a transmis un expert în politica de apărare a Moscovei, Rob Lee, pe Twitter.

Ce pagube a suferit armata rusă, de la începutul războiului în Ucraina

Militarii și forțele civile din Ucraina ar fi reușit să distrugă, începând din 24 februarie, când a început războiul, și până vineri, inclusiv, mai multe tancuri, autovehicule, avioane, elicoptere și alte dotări ale armatei lui Vladimir Putin.

Mai exact, conform armatei ucrainene, Rusia a rămas în Ucraina fără: 450 tancuri; 1.448 de vehicule blindate; 205 de sisteme de artilerie; 72 de lansatoare multiple de rachete; 43 de mijloace de apărare aeriană; 93 avioane; 112 elicoptere; 879 de vehicule; 3 nave; și 12 drone. Cifrele prezentate de Ucraina nu pot fi verificate independent.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că Rusia a trimis în Ucraina 75% din totalul forțelor sale militare. Oficialul a precizat că, cel mai probabil, războiul va mai dura. Însă, nu se anticipează riscuri la adresa securității țărilor care fac parte din Alianța Nord-Atlantică.

Urmăriți Impact.ro și pe