Serghei Șoigu, ministrul rus la Apărării, s-ar afla în stare gravă în spital. Ce ar fi pățit

Beatrice Dumitru 14.04.2022, 15:04
Serghei Șoigu, ministrul rus la Apărării, s-ar afla în stare gravă în spital. Ce ar fi pățit

Furtună la Kremlin. Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării , cel care a pus la punct războiul din Ucraina și un apropiat al lui Vladimir Putin, s-ar afla în stare gravă la spital. Acesta a avut o perioadă de câteva săptăîmân când a dispărut din spațiul public, iar surse din apropierea sa spuneau că s-ar fi confruntat cu probleme cardiace.

Probleme de sănptate pentru Serghei Șoigu

Leonid Nevzlin, un fost coproprietar al lui companiei rusești Yukos și condamnat la închisoare pe viață în lipsă în Rusia, susține că ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu ar fi suferit un atac de cord. Omul de afaceri rus, citând „sursele sale de la Moscova”, a dat informația pe pagina sa de Facebook.

Leonid Nevzlin locuiește în Israel, dar a rămas în legătură cu cercurile de afaceri și politice din Moscova, fiind suspectat că a fost implicat în otrăvirea fostului ofițer FSB Alexander Litvinenko. Potrivit acestuia, ministrul rus s-ar afla la Terapie Intensivă și ar putea deveni invalid. Atacul de cord suferit de Serghei Șoigu nu ar fi fost „din motive naturale”, scrie și site-ul ucrainean Unian, care îl citează pe Leonid Nevzlin.

Șoigu este în afara jocului, poate deveni invalid dacă supraviețuiește. A avut brusc un atac de cord, este la Terapie Intensivă, conectat la aparate„, a scris omul de afaceri pe pagina de socializare.

Vladimir Putin a arestat 20 de generali

El a mai scris că 20 de generali ai Ministerului rus al Apărării ar fi fost arestați. Motivul poate fi că, din 2014, aceștia au delapidat 10 miliarde de dolari, pe care Vladimir Putin îi alocase pentru a pregăti invazia Ucrainei.

20 de generali ai Ministerului Apărării au fost arestați. Tot personalul. Aici totul este clar, deturnare totală de fonduri. (…) Din 2014, aproximativ 10 miliarde de dolari alocate de Putin pentru pregătirea blitzkrieg-ului au fost furate”, a mai scris Leonid Nevzlin pe Facebook.

Serghei Șoigu a dispărut la începutl lunii martie din spațiul public, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare. Surse din anturajul acestuia spuneau atunci că ar avea probleme cardiace, pe fondul problemelor trupelor ruse în Ucraina.

El și-a făcut apariția după aproape trei săptămâni și a condus o reuniune dedicată bugetului armatei. Kremlinul nu a confirmat încă, dar nici nu a infirmat informația potrivit căreia Serghei Șoigu ar fi suferit un atac de cord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...