Șefa Comisiei Europene vine în România. Motivul vizitei Ursulei von der Leyen, va fi după congresul PNL

Iancu Andreea 17.09.2021, 19:46
Șefa Comisiei Europene vine în România. Motivul vizitei Ursulei von der Leyen, va fi după congresul PNL

În plină criză politică și guvernamentală, o veste importantă pentru români a fost anunțată astăzi, după ce a fost confirmat faptul că preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va ajunge în țara noastră după congresul PNL. Șefa Comisiei Europene vine în România, la București, în data de 27 septembrie, potrivit anunțului făcut vineri de Dana Spinanţ, purtător de cuvânt adjunct al CE. Oficialul european se deplasează la București cu un scop important, motivul vizitei Ursulei von der Leyen putând cântări pentru dezvoltarea României.

Motivul pentru care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România, după congresul PNL

Țara noastră se confruntă cu o nouă criză politică, după ce USR-PLUS împreună cu AUR au depus o moțiune de cenzură pentru demiterea premierului Cîțu. În timp ce partidele de la guvernare continuă să își transmită săgeți, o veste importantă vine din Europa. Data de 27 septembrie devine una importantă pentru țara noastră și viitorul dezvoltării sale, în contextul în care purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a transmis că Ursula von der Leyen, șefa instituției, vine în România.

Anunțul făcut vineri din partea Comisiei menționează și faptul că instituția va încheia în următoarele zile evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă despus de România. Așadar, cel mai probabil, subiectul discuției dintre șefa Comisiei și autoritățile din țara noastră, precum și motivul principal al deplasării sale, sunt legate de PNRR. Deocamdată, România nu are aprobat acest plan de redresare, în timp ce alte 12 state au primit deja banii pentru investiții.

Pot confirma că finalizăm evaluarea Planului de Redresare depus de România si că vom încheia acest proces în următoarele câteva zile. Preşedintele Comisiei Europene va vizita Bucureştiul în 27 septembrie, astfel că vom oferi mai multe detalii chiar înainte de această dată. Ne aşteptăm ca analiza planului să fie finalizată până atunci, a declarat Dana Spinanţ într-o conferință de presă.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România
Ursula von der Leyen, vizită importantă la București

Planul Național de Redresare și Reziliență, o nouă speranță pentru dezvoltare unor sectoare importante pentru România

Vizita oficialului european urmează să se desfășoare la numai două zile după congresul PNL, ocazie cu care se decide câștigătorul șefiei partidului, dintre actualul lider Ludovic Orban și Florin Cîțu, premierul României. Potrivit Comisiei Europene, 18 țări au aprobat Planul Național de Redresare și Reziliență, în timp ce 12 din acestea au și primit primele tranșe de bani pentru proiectele de investiții. Acestea sunt Grecia, Letonia, Cipru, Danemarca, Germania, Franţa, Spania, Lituania, Italia, Belgia, Luxemburg şi Portugalia.

Și țara noastră ar urma să primească o sumă importantă pentru dezvoltare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), care însumează 29,2 miliarde euro, din care 14,248 miliarde sub formă de granturi și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuturi. Domeniile în care ar urma să se facă reforme sunt Transporturi, Mediul, schimbările climatice, energia, eficiența energetică și tranziția verde, Dezvoltarea localităților urbane, valorificarea patrimoniului cultural, natural și turism, Agricultura și dezvoltarea rurală, Sănătate, Educație, Mediul de afaceri, Cercetare, inovare, digitalizare
Îmbunătățirea fondului construit, Reziliență în situații de criză.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...