Secretul celor mai crocante șnițele de pui. Ce ingredient magic să folosești, de fapt

Stan Filon 04.12.2023, 12:53
Secretul celor mai crocante șnițele de pui. Ce ingredient magic să folosești, de fapt

Secretul celor mai crocante șnițele de pui a fost aflat! Multe gospodine prepară șnițele, deoarece copiii le adoră, însă un ingredient anume face diferența dintre un preparat banal și unul de excepție.

Secretul celor mai crocante șnițele de pui

Șnițelele de pui sunt preferatele copiilor, însă și adulții se dau în vânt după ele. Cu cât sunt mai crocante, cu atât sunt mai bune, însă pentru a obține astfel de rezultate trebuie să cunoaștem un mic secret. Acesta a fost dezvăluit recent de bucătarii cu experiență. Citește și Secretul celor mai pufoase chifle de burgeri. Cum se prepară aluatul, de fapt

Șnițele sunt perfecte alături de o garnitură cu cartofi sau de o salată de vară. Acestea pot fi preparate din pui, dar și din carne de porc sau chiar de vită. Cele de pui însă sunt ideale pentru copii. Sunt sățioase și foarte gustoase.

Pentru a le face mai crocante la exterior, dar la fel de suculente în interior, atunci trebuie să folosești un ingredient special și să înlocuiești făina din compoziție. Așadar, rețeta clasică trebuie schimbată puțin.

Cu ce poate fi înlocuită făina

Rețeta clasică presupune o combinație simplă de făină, ou și pesmet, prin care carnea este trecută înainte de procesul de prăjire. Rezultatul este unul garantat, însă poți duce această rețetă la următorul nivel, unul mult mai sănătos și mult mai gustos. Ingredientul secret care face șnițelele de pui crocante și gustoase este reprezentat de griș.

Citește și Cea mai gustoasă rețetă de pulpă de miel. Preparatul special care nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște

Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești făina cu grișul de grâu, iar șnițelele tale vor fi mult mai crocante la exterior, dar suficient de suculente la interior. Dacă îți dorești ca șnițelele tale să fie și mai crocante, atunci poți să folosești în loc de făină și griș câțiva fulgi de porumb mărunțiți.

Fulgii de porumb trebuie mărunțiți foarte bine pentru a obține textura potrivită pentru șnițelele tale de pui. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce trebuie să faci, mai exact:

  • 1 kg de piept de pi dezosat
  • sare
  • piper
  • ulei de prăjit
  • 3 ouă medii
  • 150 gr de făină
  • 150 gr de griș din făină de grâu

Mod de preparare

În primul rând, porționează pieptul de pui în felii subțiri, apoi începe să le bați cu ciocanul de șnițele. După ce ai porționat și ai bătut carnea, o poți lăsa la rece timp de 30 de minute. Între timp, poți să faci celelalte ingrediente. Într-un bol amestecă ouăle cu un praf de sare și puțin piper, bate ingredientele până ce se omogenizează foarte bine. La final poți adăuga o linguriță de făină pentru mai multă consistență.

Pune grișul de grâu într-un bol și lasă-l acolo până ce începi procesul de pregătire al șnițelelor. Încinge bine uleiul, apoi scoate feliile de piept de pui de la rece și trece-le prin griș, apoi prin compoziția de ou și mai apoi le poți pune în tigaie. Așa vei obține șnițele crocante delicioase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...