Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban despre fabrica din Mioveni

Andreea Bisinicu 21.10.2020, 17:36
Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban despre fabrica din Mioveni

Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban despre fabrica din Mioveni. Toți românii trebuie să afle asta.

Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban despre fabrica din Mioveni

Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban. Miercuri, 21 octombrie, prim-ministrul României a făcut o vizită fabricii Dacia, de la Mioveni. Acolo a fost întâmpinat de directorul general al Automobile Dacia.

Premierului i-au fost prezentate noile modele Dacia Logan şi Dacia Sandero şi, binențeles, rezultatele spectaculoase ale companiei din ultima perioadă, în ciuda pandemiei de coronavirus care a afectat România.

Astfel, în septembrie 2020, Dacia a înregistrat prima creştere a producţiei de anul acesta, cu 23% mai mult faţă de perioada similară din 2019. Acest lucru a fost posibil în condiţiile în care Dacia a revenit la un ritm de lucru de 1.300 de maşini pe zi.

„Am ținut neapărat să fiu prezent la lansarea acestor noi modele, care sunt interesante. Noile modele Dacia sunt rodul proiectanţilor din România, iar acest lucru s-a făcut, în cea mai mare parte, prin telemuncă, ceea ce este o noutate absolută. Aceste noi modele arată cât de mult contează cercetarea, proiectarea, dinamismul Dacia, capacitatea de a genera noi modele şi de a le lansa foarte repede pe piaţă (…). Fabrica de la Mioveni este capabilă să generează produse competitive şi cu cerere pe piaţă, chiar în contextul crizei economice provocate de pandemia de COVID-19”, a spus Ludovic Orban după vizita la Dacia, într-o filmare urcată pe contul oficial de Facebook al Guvernului României.

Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban despre fabrica din Mioveni
Se întâmplă chiar acum cu Dacia. Anunțul făcut de Orban despre fabrica din Mioveni

În ce condiții se lucrează la fabrica Automobile Dacia din Mioveni

Premierul Ludovic Orban a ținut neapărat să-și arate aprecierea față de măsurile implementate de Dacia pentru siguranța și protejarea angajaților săi, în contextul pandemiei de coronavirus.

„De asemenea, vreau să remarc măsurile remarcabile de protecție sanitară care sunt luate în fabrică, toate adaptările care au fost realizate într-o perioada de timp extrem de scurtă și care permit să ofere siguranță tuturor angajaților grupului Dacia, un lucru demn de semnalat și salutat! Succes cu noile modele!”, a conchis premierul Orban.

Mai mult, Ludovic Orban a prezentat, la rândul său, stadiul lucrărilor la autostrada Piteşti-Sibiu şi la drumul expres Piteşti-Craiova. Acestea două reprezintă obiective de maximă importanţă pentru argeşeni şi, inclusiv, pentru Dacia.

Guvernul Orban a deblocat proiectul autostrăzii, cerută insistent de cel mai mare agent economic din judeţ. Premierul Ludovic Orban a avut ocazia să revadă, la uzină, pomul pe care l-a plantat anul trecut, lângă pavilionul Dacia. De altfel, premierul este la cea de-a treia vizită la uzina Dacia în mai puţin de un an de zile, Guvernul Orban acordând o atenţie deosebită judeţului Argeş şi nevoilor agenţilor economici argeşeni”, precizează Instituţia Prefectului Argeş, conform Adevărul.

Urmăriți Impact.ro și pe