Cine a creat, de fapt, designul Dacia Duster. Dezvăluiri senzaționale

Iancu Andreea 16.10.2020, 18:57
Cine a creat, de fapt, designul Dacia Duster. Dezvăluiri senzaționale

Dacia Duster reprezintă unul dintre modelele de succes ale producătorilor de la Mioveni. Cu motorizări adaptate noilor vremuri și dotări utile șoferilor, grupul Renault lansa în 2010 prima mașină de teren a brandului. Deși colaborarea dintre români și francezi a dus la modele inspirate din cele deja lansate de Renault, designul Dacia Duster este creat, de fapt, de către un specialist diferit de cele două naționalități.

Cine este străinul care a creat designul Dacia Duster

Erde Tungaa vorbește cinci limbi străine. A studiat istorie și psihologie, dar a ajuns, în cele din urmă, să se remarce ca unul dintre cei mai importanți designeri exteriori ai grupului Renault. Format în epoca lui Patrick Le Quement, mongolezul a fost cel care a desenat prima și a doua generație de Dacia Duster. După primul contact cu lumea Dacia, și-a dat seama că va fi unul dintre proiectele ce îi vor rămâne în suflet. Din punctul său de vedere, Dacia trebuie să fie un brand competitiv, simplu, modern și îndrăzneț: „O mașină pentru toți oamenii”.

Citește continuarea pe Știri din Lume.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...