Este oficial! Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei

Mihai Roșoiu 20.10.2020, 18:17
Este oficial! Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei

Este oficial! Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei, iar surpriza este de proporții. Premierul României a făcut public numele celui care îl va înlocui pe Gheorghe Cojanu în funcție.

Este oficial! Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei

Numele reprezentantului Guvernului în municipiul București este Traian Berbeceanu. Viitorul prefect al Capitalei este un personaj cunoscut și controversat în România.

Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei
Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei

Poreclit „Comisarul Cattani”, Traian Berbeceanu este un fost polițist român ieșit la pensie (comisar-șef în rezervă). Actual șef de cabinet al ministrului de interne. A fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia. A fost „Polițistul anului” în 2007 si 2013 la categoria „Combaterea Criminalității Organizate” și Polițistul anului 2013.

Gheorghe Cojanu și-a semnat demiterea după cascada de gafe

Prefectul Capitalei a fost personajul principal al mai multor episoade incredibile în ultima vreme. Concediul de odihnă în pandemie a fost prima gafă a lui Cojanu. A urmat celebra bâlbâială atunci când a fost întrebat despre numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus în București. Prefectul nu a știut răspunsul.

Cireașa de pe tort a fost în momentul în care Gheorghe Cojanu a ieșit cu informații eronate privind restricțiile ce urmau să intre în vigoare în Capitală.

Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, prezidat de prefect, a emis o listă de restricţii asupra căreia a revenit ulterior, din cauza unei „erori materiale” în baza căreia urmau să fie închise, fără temei legal, creşele şi afterschool-urile.

Ludovic Orban nu a infirmat varianta presei

Este oficial! Ludovic Orban a confirmat cine este noul prefect al Capitalei. Chiar dacă nu a rostit numele lui Traian Berbeceanu, Orban a oferit declarația care-l confirmă pe fostul polițist în această funcție.

Pentru Berbeceanu funcția reprezintă o mare provocare în contextul pandemiei cu coronavirus. București este unul dintre cele mai afectate orașe din România de COVID-19, iar situația e departe de a fi rezolvată.

Coronavirusul s-a instalat puternic și în România, la fel ca în aproape statele lumii. Numărul îmbolnăvirilor a depășit 186.000 de cazuri. O parte din măsurile de urgență adoptate de autorități pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2 au încetat, începând cu data de 15 mai 2020. Numărul îmbolnăvirilor, precum și al deceselor continuă, însă, să crească.

Încă 3.400 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate, marți, de Grupul de Comunicare Strategică. Bilanțul total, de la începutul pandemiei, a ajuns la 186.254 de cazuri de COVID-19, în România.

Până acum, 134.395 de pacienți au fost declarați vindecați. Însă, bilanțul deceselor, în rândul pacienților cu COVID-19, a crescut cu 65, până la totalul de 5.996.

Urmăriți Impact.ro și pe