E oficial! De când se închid școlile în București. Anunțul făcut de Ludovic Orban

Andreea Bisinicu 18.10.2020, 20:03
E oficial! De când se închid școlile în București. Anunțul făcut de Ludovic Orban

E oficial! Se închid școlile din București. Anunțul făcut de Ludovic Orban. Ce spun românii despre acestă decizie și de când va fi pusă în valoare.

E oficial! De când se închid școlile din București. Ce anunț a făcut Ludovic Orban

E oficial! De când se închid școlile din București. Este decizia momentului în România. Premierul Ludovic Orban a anunțat duminică, 18 octombrie, ca se vor închide școlile din București. Cursurile se vor ține exclusiv online, susține premierul, cel mai probabil de luni, 19 octombrie sau marți, 20 octombrie.

Această decizie vine după ce Capitala a trecut pragul de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Prim ministrul Ludovic Orban a adăugat faptul că trebuie parcurși anumiți pași de procedură, iar măsura va fi anunțată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

 

E oficial! Se închid școlile din București. Anunțul făcut de Ludovic Orban
E oficial! Se închid școlile din București. Anunțul făcut de Ludovic Orban

„Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de trei la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior”, a declarat duminică Ludovic Orban, conform Digi24 

Potrivit specialiștilor, municipiul București va intra în codul roșu, din cauza faptului că orașul a depășit pragul de trei infectări la mia de locuitori.

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență (OUG) pentru părinții care vor sta acasă cu copiii, în perioada în care școlile vor fi în scenariul roșu.

„Știu că e o oarecare neliniște în rândul părinților vis-a-vis de faptul că școlile vor funcționa online, avem o ordonanță de urgență pregătită, astfel încât părinții să poată sta acasă cu copiii, cu 75% din salariu”, a spus Orban, potrivit educatieprivata.ro

E oficial! De când se închid școlile din București. Ce a declarat Monica Anisie, ministrul Educației

E oficial! De când se închid școlile din București. Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat duminică, la Digi24, că instituțiile de învățământ primar și gimnazial din București vor fi închise „cel mai probabil” marți, prin decizie a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce Capitala a depășit pragul de trei cazuri la mia locuitori.

E oficial! Se închid școlile din București. Anunțul făcut de Ludovic Orban
E oficial! Se închid școlile din București. Anunțul făcut de Ludovic Orban

De asemenea, ministrul Educației a precizat că, deși pragul de trei cazuri la mia locuitori a fost atins în București, decizia de închidere a școlilor este luată de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după informarea primită de la Direcția de Sănătate Publică.

„De mâine (luni – n.r.) copiii merg la școală! DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor”, a declarat Monica Anisie.

Monica Anisie este cea care a anticipat că soluția Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență va fi să închidă școlile din București și trecerea la învățământ exclusiv online.

Urmăriți Impact.ro și pe