VIDEO

Se inaugurează Muzeul Fotbalului București. Ce rol va avea Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei VIDEO

Gabriel Peneș 20.09.2022, 16:43
Se inaugurează Muzeul Fotbalului București. Ce rol va avea Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei VIDEO

Se inaugurează Muzeul Fotbalului București. Capitala va avea, în Centrul Vechi prima instituție de acest fel din România. Muzeul va oferi fanilor spre vizionare tricourile unor jucători de legendă ai acestui sport, dar și alte obiecte rare din istoria fotbalului. Gică Popescu, actualul președinte de la Farul Constanța, fostul căpitan al naționalei și al Barcelonei, va fi și „căpitanul” muzeului ce se va deschide în această toamnă.

Se inaugurează Muzeul Fotbalului București

Se inaugurează Muzeul Fotbalului București. Pentru prima oară în istorie, România va avea o asemenea instituție ce va avea sediul în Centrul vechi. Gică Popescu. Fostul căpitan de la echipa națională și FC Barcelona promovează această idee și a dezvăluit că aici vom vedea tricourile unor fotbaliști de legendă. Muzeul va fi găzduit de o clădire refăcută din Centrul Vechi al Capitalei.

„Am fost căpitanul şcolii generale, căpitan la liceu, căpitan la juniori, căpitan la echipa naţională de juniori, căpitan la Universitatea Craiova la 20 de ani şi tot aşa, căpitan, căpitan, căpitan. Acum a venit momentul să fiu din nou căpitan.

De această dată, echipa mea este mult mai numeroasă. Este formată din toţi cei care iubesc fotbalul şi care sunt aşteptaţi aici să îl experimenteze aşa cum n-au mai făcut-o vreodată. Ne vedem pe «teren», la Muzeul Fotbalului din Bucureşti!”, a mărturisit fostul căpitan al naționalei și singurul român care a purtat banderola la FC Barcelona.

Ce rol va avea Gică Popescu, fostul căpitan al naționalei

Gică Popescu apare și în clipul de promovare a muzeului îndemnând suporterii să-i treacă pragul după ce va fi inaugurat. Noul muzeu își propune să expună iubitorilor sportului rege tricouri purtate de cei mai mari jucători ai istoriei. Astfel, în acest sens, pe lângă materialele pe care le vor dona Gică Popescu sau Gheorghe Hagi, vor urma și alte surprize

Cei care vor vizita acest muzeu vor admira tricourilor unor fotbaliști de legendă, Gică Hagi, Diego Armando Maradona, Ronaldo Nazario da Lima, dar și alte obiecte rare din istoria fotbalului. În plus, Gică Popescu a promis că își va chema aici mulți dintre foștii colegi.

În muzeu se va regăsi, printre altele, tricoul purtat de Maradona la Barcelona în sezonul 1983-1984. De asemenea, vizitatorii vor avea ocazia să vadă, pe viu, un tricoul al lui Ronaldo „R9”, dintr-un meci al Braziliei, semnat de dublul câștigător de Balon de Aur, dar și de Ronaldinho sau Roberto Carlos.

„Voi expune tricouri de la Barcelona, cu siguranță, din finala Cupei Cupelor, de la Galatasaray, din finala Supercupei Europei, contra celor de la Real Madrid (…) I-aș chema pe toți (n.r. – foștii colegi de echipă). În funcție de programul lor, vom invita campioni mondiali, am vorbit deja cu ei. Depinde de program, cum am zis, dar și de contractele pe care le au cu televiziunile!”, a mai adăugat Gică Popescu.

„Football Museum Bucharest” va fi inaugurat pe strada Gabroveni, într-o clădire refăcută din Centrul Vechi al Capitalei. Sediul se va întinde pe o suprafață de 1500 de mp și opt niveluri. Data deschiderii oficiale nu a fost comunicată încă, dar marele moment este programat în această toamnă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....