Se dau bani de la stat. 91.000 de români primesc direct pe card suma pe două luni

Ioana Bucur 12.09.2022, 10:23
Se dau bani de la stat. 91.000 de români primesc direct pe card suma pe două luni

Noi vești bune pentru zeci de mii de persoane. În jur de 91.000 de români primesc bani de la stat, banii urmând să fie livrați direct pe aceste carduri. Noilor beneficiari ai sprijinului financiar li se va transfera suma pe două luni. Anunțul a fost făcut duminică de reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Alți 91.000 de români vor primi, în septembrie, bani de la stat

Duminică, 11 august, reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) au anunțat că pe data de 26 august a fost încărcată pe cardurile sociale oferite beneficiarilor programului „Sprijin pentru România” o nouă tranșă de 250 de lei. În total, valoarea acestei noi tranșe s-a rdicat la aproximativ 600.000.000 de lei, ajungând la 2,4 milioane de români.

Veștile bune continuă, instituția dezvăluind că 91.000 de români au devenit eligibili după ce s-a dat startul acestui program, aceștia urmând să intre în posesia cardurilor până la finalul lunii septembrie, primind suma pe două luni. Ministerul reaminteşte că sunt IV tranşe a câte 250 de lei, oferite o dată la două luni, până la finalul lui 2022.

Lista completa cu magazinele care primesc tichete sociale 2022
Cardurile sociale din programul Sprijin pentru Romania. Foto: INQUAM

„Se pot aplica amenzi”

Folosirea voucherelor sociale a creat situații nedorite pentru cei care au încercat să folosească banii altfel decât este precizat în lege. Astfel, unii s-au trezit cu cardurile blocate după ce au vrut să cumpere cu ele țigări sau băuuri alcoolice. Ministrul Marcel Boloș a precizat că acestea vor rămâne blocate până la acordarea următoarei tranșe.

„Nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor, doar pentru produse de tutun şi alcool, ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona”, a spus Boloş, precizând că aici depinde şi de disciplina beneficiarului de card social şi de cel care vinde astfel de produse.

Ministrul a vorbit atunci și despre sancțiunile ce ar putea fi aplicate de Poliția Locală.

„Încă nu avem o astfel de situaţie, dar fapta este evident de natură contravenţională, se pot aplica amenzile care nu sunt deloc de neglijat pentru că merg până la 40 de puncte de amendă, undeva în jurul a 6.500 de lei, însă, dacă vom vedea că acest fenomen se generalizează, putem introduce şi sancţiuni mai dure. E regretabil că sunt astfel de situaţii”, a spus ministrul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...