Schimbări majore pentru elevi! Care sunt măsurile anti Covid-19 impuse, din această toamnă, la școală

Elena Avramescu 20.08.2020, 10:51
Schimbări majore pentru elevi! Care sunt măsurile anti Covid-19 impuse, din această toamnă, la școală

Noul an școlar este pe cale să înceapă, însă vor fi mai multe modificări aduse, astfel că elevii vor avea de suferit de pe urma restricțiilor cauzate de epidemia cu noul Coronavirus. Una din restricții vizează jocurile de contact sau cele cu mingea.

Schimbări majore pentru elevi!

În acest sens, măsurile de protecţie împotriva COVID-19 îi obligă pe elevi să renunţe la jocurile precum voleiul sau fotbalul. Elisabeta Lipă, canotoare şi fost Ministru al Tineretului şi Sportului, a notat că măsurile propuse nu vor putea fi respectate aproape deloc pentru că este foarte greu să dezinfectezi o sală de sport, mai ales că orele se succed. În plus, elevii au nevoie foarte mare de mişcare și nu le rămâne decât varianta unor exerciţii uşoare de încălzire.

„Eu sper ca până încep să se mai relaxeze puţin, pentru că, practic, ora de educaţie fizică este aproape inexistentă. Chiar într-o sală de sport mare, dar în general sălile de sport în şcoli sunt micuţe, nu sunt mari, să păstrezi distanţa de un metru jumătate între elevi este mai greu. Educaţie fizică nu ai cum să desfăşori în aceste condiţii”, a declarat Elisabeta Lipă pentru Mediafax.

Schimbări majore pentru elevi
Elevii nu se vor mai putea juca cu mingea în curtea școlii

Care sunt măsurile anti Covid-19 impuse, din această toamnă, la școală

La Galaţi, ministrul Tineretului şi Sporturilor, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi că elevii urmează să aibă o oră de sport suplimentară, care se va desfăşura în condiţiile speciale impuse de epidemia de Covid 19. Tot din cauza epidemiei cu noul Coronavirus, mai multe ore de sport se vor desfăşura online.

„Deja am gândit acest lucru împreună cu Ministerul Educaţiei. Vom avea o oră în plus, această oră va fi adaptată condiţiilor în care ne desfăşurăm viaţa până vom avea o soluţie medicală. Am realizat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Român şi cu Ministerul Educaţiei prin care toţi profesorii de sport din România vor avea soluţii digitale, apropos de ore de sport on-line, exerciţii care evită contactul, aglomerarea terenurilor de sport”, a declarat Ionuţ Stroe, potrivit sursei citate.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...