Scandal uriaș în Turcia, cu Marius Șumudică în prim-plan. Patronul l-a făcut praf și a spus câți bani îi ia pe lună

Iancu Andreea 09.01.2021, 20:41
Scandal uriaș în Turcia, cu Marius Șumudică în prim-plan. Patronul l-a făcut praf și a spus câți bani îi ia pe lună

Între Marius Șumudică și președintele echipei turce Gaziantep a izbucnit un scandal uriaș. Patronul clubului și antrenorul român au avut numeroase dispute privind contractul lui Șumudică, ce urmează să expire în această vară, la finalul sezonului de fotbal. După ce și-au spus vorbe grele, oficialul turc a dezvăluit suma de bani pe care i-o va reține tehnicianului român.

Tensiuni între Marius Șumudică și patronul de la Gaziantep

Zilele lui Șumudică pe banca tehnică a turcilor de la Gaziantep ar putea fi numărate dacă antrenorul român nu cade la pace cu șefii echipei. După o serie de câștiguri alături de fotbaliștii pe care îi pregătește, Marius Șumudică a obținut prima înfrângere într-un meci după 119 de zile în care Gaziantep a fost de neînfrântă. Însă nu scorul de pe tabela de marcaj a fost cel care a stârnit scandalul în interiorul clubului, ci comportamentul românului. Acesta a început să se plângă în ultima perioadă de faptul că nu s-a adus în discuție prelungirea contractului său și chiar a amenințat cu demisia.

Totuși, stagiunea se află încă la jumătate, motiv pentru care graba lui Șumudică i-a enervat pe șefii de la Gaziantep. Pe de altă parte, echipa s-a bucurat de 15 meciuri fără înfrângeri, rezultate care au păstrat mai puțin vizibile scandalurile din interiorul clubului. Din nefericire, meciul de la Sivasspor s-a încheiat cu scorul 1-2 pentru echipa condusă de Șumudică, fapt care a reaprins flacăra conflictului între român și bașkanul de la Gaziantep.

Marius Șumudică și patronul Mehmet Buyukeksi, schimb de replici dure
Marius Șumudică și patronul Mehmet Buyukeksi, schimb de replici dure

Replici tăioase între patronul turc Mehmet Buyukeksi și antrenorul român

Tehnicianul este nemulțumit de faptul că oficialii clubului au anunțat o reducere a salariului său cu 10%, în timp ce Șumudică s-a bucurat de rezultate foarte bune cu Gaziantep, care a ajuns chiar să fie lider în această săptămână în Turcia.

Clubul a anunţat că mi-a făcut o ofertă mai bună. E o minciună. Mi-au cerut o reducere salarială de 10%. Am oferit echipei 80.000 de euro din buzunarul meu, iar preşedintele m-a întrebat de ce îi dau jucătorilor şi nu îi dau clubului. E foarte greu să continui în aceste condiţii. Sunt la echipă până la finalul contractului (n.r – finalul acestui sezon). Vreau să muncesc în această ţară, dar nu sunt respectat. Succesul meu e evident, dar asta este răsplata? Să-mi reducă salariul? Voi aţi accepta asta? Consider această propunere drept o insultă. Contractul meu expiră la finalul sezonului. Sunt aici până la finalul sezonului, dar nu ştiu mai departe, a declarat Marius Șumudică.

Pe de altă parte, patronul celor de la Gaziantep consideră că situația actuală, cu pandemia care a afectat cluburile sportive din întreaga lume, impune o serie de reorganizări în echipele de fotbal. Acesta oferă inclusiv exemplul cluburilor mari, care au decis să taie din cheltuielile salariale.

Contract, contract, contract după fiecare meci! Fotbalul turc are momente grele, stadioanele sunt goale. Nu există venituri, nu există sponsori. N-am redus niciun salariu în acest an. Barcelona vrea să reducă salariile jucătorilor săi. Ce legătură are asta cu lipsa de respect?! Galatasaray a redus salariile cu 20%. Trebuie să facem şi asta, a afirmat Mehmet Buyukeksi.

Patronul turc a vorbit inclusiv despre sumele de bani pe care le plătește tehnicianului român, dezvăluind și salariul pe care și-l dorește Șumudică pentru a continua alături de Gaziantep.

Plătim antrenorului 920.000 de euro. El îşi plăteşte singur secunzii. Există, de asemenea, un bonus de 240.000 de euro pe punct. Plătim 1,2 milioane de euro, dar acum el vrea 1,6 milioane de euro, 1,9 milioane de euro cu tot cu prime, susține oficialul turc.

Urmăriți Impact.ro și pe