Scandal în Liga 1. Patronul celor de la CFR Cluj a dat ordin ca echipa sa să nu se mai prezinte în campionat. Reacția antrenorului Dan Petrescu

Marian Cărăvan 02.11.2020, 13:11
Scandal în Liga 1. Patronul celor de la CFR Cluj a dat ordin ca echipa sa să nu se mai prezinte în campionat. Reacția antrenorului Dan Petrescu

Dan Petrescu a anunțat că vrea să plece de la CFR Cluj, după ce a fost scos din minți de arbitrajul din meciul cu Gaz Metan. În plus, patronul Neluțu Varga a luat decizia ca echipa clujeană să nu se prezinte la următorul meci de campionat. E scandal imens în Liga 1.

Neluțu Varga a dat ordin: CFR Cluj să nu se prezinte la meciul cu FC Argeș

Dan Petrescu a răbufnit duminică seara, după ce a fost scos din minți de arbitrajul din timpul meciului pe care CFR Cluj l-a disputat în Gruia contra celor de la Gaz Metan. Campioana României a pierdut cu 2-1, iar antrenorul Dan Petrescu, care a urmărit meciul din tribună, fiind suspendat, a acuzat dur arbitrajul. Mai mult decât atât, a anunțat că pleacă de la CFR, după meciul pe care ardelenii îl au de disputat joi, cu AS Roma, în grupele Europa League. În ton cu antrenorul a fost și patronul echipei, Neluțu Varga. Acesta însă a dus totul al extrem și pare decis să nu-și lase echipa să joace următorul meci de campionat, cel cu FC Argeș.

„Ne-au sabotat, nu mai facem parte din Liga 1. Am dat ordin să nu mai jucăm! De la Roma mergem direct la Cluj, nu mai mergem la Bucureşti. Ăsta e ordinul meu, să nu mai băgăm echipa”, a declarat Neluţu Varga, la LookSport+.

CFR Cluj a reclamat trei lovituri de la 11 metri în timpul meciului cu Gaz Metan Mediaș, precum și neacordarea unui gol valabil marcat de Costache.

La finalul meciului, directorul sportiv al grupării din Gruia, Marius Bilașco, a anunțat că echipa nu se va prezenta la următorul meci de campionat în semn de protest. „Este decizia patronului”, a declarat oficialul clujenilor.

Patronul Nelutu Varga nu o mai lasa pe CFR Cluj sa joace in Liga 1
Patronul Nelutu Varga nu o mai lasa pe CFR Cluj sa joace in Liga 1

Reacția lui Dan Petrescu atunci când a aflat că Neluțu Varga nu o lasă pe CFR să joace cu FC Argeș

Chiar dacă Dan Petrescu vrea să plece de la CFR Cluj, tehnicianul nu e de acord cu decizia patronului de a nu se prezenta la următorul meci de campionat. „Bursucul” spune că ar vrea ca echipa să joace în continuare, chiar și cu un alt antrenor.

„Eu vreau ca echipa să se prezinte la meciul cu FC Argeş, dar cu alt antrenor, să vină să facă performanţă în România, pentru că eu sincer nu mai pot în România. Sunt mai multe chestii. Am o clauză, dar dacă am o clauză şi nu mai pot să antrenez, ce să fac? Să antrenez cu clauza în mână, ce să fac? Am nevoie de o pauză ca orice alt antrenor, eu din pandemie până acum sunt la club de dimineaţa până seara.

Nu mai pot face faţă, am cerut mereu arbitraje corecte, jucători şi să mă lase să-mi fac treaba. E clar nu mai avem ce să căutăm pe aici. Eu am cerut jucători şi arbitraje corecte, dar nu am. Dacă o campioană a României este arbitrată acasă aşa, ce să mai vorbim de celelalte echipe. Eu să vorbesc de arbitru? Eu m-am săturat. Noi nu am avut arbitraje corecte, asta e problema”, a declarat Dan Petrescu.

CFR Cluj s-a aflat la prima înfrângere din acest sezon. Echipa ardeleană e pe locul al treilea în clasamentul Ligii 1, cu 18 puncte. CFR e la șase puncte în urma liderului Universitatea Craiova.

Urmăriți Impact.ro și pe