Liga 1, mai importantă decât Europa League pentru CFR Cluj? De ce crede Dan Petrescu acest lucru

Marian Cărăvan 29.10.2020, 17:30
Liga 1, mai importantă decât Europa League pentru CFR Cluj? De ce crede Dan Petrescu acest lucru

Microbiştii din România visează la rezultate frumoase în Europa, dar Dan Petrescu rămâne cu picioarele pe pământ şi anunţă că pentru echipa sa competiţia internă are prioritate.

Ce spune Dan Petrescu despre importanța Ligii 1

Principalul de pe banca tehnică a campioanei CFR Cluj consideră că anul acesta Liga 1 este mai importantă decât performanţele din Europa League, deoarece doar câştigătoarea titlului din România va mai juca anul viitor în cupele europene. În plus, indisponibilităţile îi dau serioase bătăi de cap tehnicianului român înaintea jocului pe care CFR Cluj îl va disputa în această seară contra elveţienilor de la Young Boys Berna.

„La ce probleme de lot am, va fi greu să am pretenţii în Europa. Lotul nostru nu e aşa de numeros ca al celor de la Young Boys Berna, care au vreo 30 de jucători; noi avem vreo 19 jucători, şi am şi pierdut doi de pe lista UEFA: Bordeianu, care a plecat de la noi, şi Cestor, accidentat, care cred că iese din calcul pe următoarele şase luni.

Deci, problemele în opinia mea sunt grave, iar dacă mai apare vreo accidentare sau vreun test COVID va fi foarte greu să facem faţă în această grupă. Iar în campionat, dacă reuşim să ieşim din perioada asta fără alte accidentări atunci da, cred că e mult mai important titlul. Pentru că la anul, cine nu ia campionatul nu mai joacă în Europa, va juca în alte competiţii”, a spus Dan Petrescu.

Liga 1, mai importanta decat Europa League pentru CFR Cluj?
Liga 1, mai importanta decat Europa League pentru CFR Cluj?

Fără restanțe salariale la CFR Cluj

La aspectele pozitive, pragmaticul antrenor al CFR-ului a menţionat faptul că jucătorilor săi le-au fost achitate toate restanţele salariale. Deşi cere elevilor săi să se gândească doar la fotbal înaintea unui meci important, Petrescu admite că o situaţie bună din punct de vedere financiar conferă un plus de moral jucătorilor. Ca în atâtea alte rânduri, antrenorul clujenilor a declarat înaintea jocului din această seară că adversarii sunt favoriţi.

„După ce am studiat adversarul foarte bine în ultimele zile pot spune că ei cu AS Roma sunt mari favoriţi la a se califica mai departe din această grupă. E clar că ei sunt favoriţi. Şi bugetul, şi valoarea, şi tinereţea lor. Noi avem jucători cu experienţă, dar nu avem valoarea lor şi experienţa lor din ultimii 6 ani. Noi jucăm în ultimii doi ani în Europa. Ei în ultimii 6 ani au jucat de 5 ori în grupele Europa League şi o dată în cele ale Champions League. Din punctul meu de vedere cred că e cea mai agresivă echipă împotriva căreia am jucat noi în Europa în ultimii doi ani”, a mai declarat Petrescu.

Partida CFR Cluj – Young Boys Berna, joc din grupa A a competiţiei Europa League, se va disputa diseară, de la ora 22:00, la Cluj-Napoca.

Urmăriți Impact.ro și pe