Rusia, o nouă amenințare la adresa unui stat din Europa. Țara care va fi bombardată prima

Stan Filon 25.06.2022, 08:18
Rusia, o nouă amenințare la adresa unui stat din Europa. Țara care va fi bombardată prima

Un general rus apropiat al președintelui Vladimir Putin a vorbit practic despre cum se va desfășura cel de-Al Treilea Război Mondial. Fostul comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei, care a servit și în cadrul forțelor ruse în Siria, a menționat inclusiv care va fi prima țară lovită de rachetele Rusiei, în cazul în care războiul din Ucraina ar scăpa de sub control. Militarul a dat în vileag întregul plan al rușilor la o televiziune de la Moscova. Vezi mai jos pas cu pas cum vor acționa!

Un politician rus a dezvăluit care va fi prima țară lovită de rachetele rusești

Andrei Guruliov, general în retragere și actual parlamentar în Duma de Stat, a oferit un interviu înfricoșător unei televiziuni rusești. Politicianul a spus exact care este planul Rusiei, în cazul în care războiul din Ucraina va scăpa de sub control. Parlamentarul rus a spus că prima țară lovită de rachetele Rusiei va fi Marea Britanie, despre care spune că „amenințarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor”.

„Vom distruge întregul grup de sateliți spațiali ai inamicului în timpul primei operațiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, îi vom vedea pe toți ca fiind din NATO. În al doilea rând, vom slăbi întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot și 100%. În al treilea rând, cu siguranță nu vom începe de la Varșovia, Paris sau Berlin. Prima care va fi lovită va fi Londra. Este foarte clar că amenințarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor”, a subliniat Guruliov. La fel ca și alți adepți ai liniei dure de la Moscova, el crede că Occidentul – în special Europa continentală – nu are „stomac” pentru un război adevărat, notează The Mirror.

Un politician rus a dezvaluit care va fi prima tara lovita de rachetele rusesti
Un politician rus a dezvaluit care va fi prima tara lovita de rachetele rusesti

Estonia și Lituania, în pericol de a fi anexate

„Ca parte a operațiunii de distrugere a siturilor de importanță critică, Europa de Vest va fi deconectată de la sursele de energie și imobilizată. Toate siturile de alimentare cu energie electrică vor fi distruse. Iar în a treia etapă, voi vedea ce vor spune SUA Europei Occidentale cu privire la continuarea luptei lor în frig, fără hrană și electricitate. Mă întreb cum vor reuși (SUA) să rămână deoparte. Acesta este planul de principiu și în mod deliberat am omis anumite momente pentru că nu trebuie să fie discutate la televizor”, a precizat parlamentarul.

Unii experți ruși au venit cu propunerea de creare a unui coridor prin Lituania pentru a aproviziona enclava Kaliningrad de la Marea Baltică. Generalul în rezervă Guruliov nu este de acord și vine cu un plan drastic, care cuprinde cucerirea Lituaniei și a Estoniei.

„Este dorința partenerilor noștri occidentali ca noi să eliberăm coridorul Suvalkovsky [din Belarus prin Lituania pentru a aproviziona Kaliningradul]. Dacă vă uitați pe hartă, ar fi o mare greșeală din partea noastră să creăm coridorul, doar pentru a ne trezi cu trupe NATO în dreapta și în stânga…Transformăm Vilnius înapoi în Vilno, cu calm…. ne reamintim ce este Reval [numele țarist al Tallinnului, n.r.] și eliberăm flancul drept baltic, astfel încât să nu ne facem griji că putem fi loviți din spate. Din punct de vedere militar, este imposibil să obținem un coridor liber [prin Lituania]. Dar dacă Occidentul decide să blocheze regiunea Kaliningrad, se va lua decizia de a efectua o operațiune strategică pentru a o debloca. Dar, în calitate de militar, înțeleg clar că nimeni nu se va obosi doar să creeze un coridor. Dacă vom începe să lucrăm, vom lucra cum trebuie. Totul va fi curățat, pentru că de ce să lași dușmani în spatele tău?”, a argumentat parlamentarul rus.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...