Rusia anunță spre ce țări își va îndrepta armele. ”Vom schimba țintele”

Andrei Cezar 30.07.2020, 15:11

Mutările americanilor nu au rămas fără ecou. Rusia răspunde la decizia de retragere a trupelor militare americane din Germania și relocarea a o parte dintre acestea pe alte teritorii, prin îndreptarea unor sisteme de luptă către zonele vizate. Anunțul a fost făcut de senatorul rus Oleg Morozov, citat de RIA Novosti, scrie adevarul.ro.

Răspunsul Rusiei la mutările militare ale americanilor. Spre ce țări se va îndrepta

Senatorul rus consideră că murtarea americanilor era una previzibilă, având în vedere că Germania ”a încetat să mai fie un partener anything you want”.

„Această decizie era de aşteptat. Ea cuprinde mai multe aspecte. În primul rând, Germania a încetat să mai fie un partener „anything you want” (de tot ce ai nevoie – n.r.), iar pentru aceasta ea este pedepsită”, a explicat senatorul Oleg Morozov.

Pe lângă acest aspect, oficialul de la Moscova consideră că înlocuitorii Germaniei erau pregătiți de mai multă vreme, aceștia fiind dispuși să plătească cu propria lor sigurnață.

„Ce-i drept, nu dezinteresat. Este clar că ei vor primi injecţii financiare suplimentare”, a subliniat Morozov.

Al treilea aspect evidențiat de oficialul rus este acela că mutarea ar reprezenta un pretext convenabil pentru a fi aduse rachetele mai aproape de Rusia. Fapt ce va duce la un răspuns prompt din partea Moscovei.

„Răspunsul nostru va fi evident – vom schimba ţintele şi vom îndrepta sistemele noastre spre noile zone de dislocare a trupelor americane”, a conchis Morozov.

Rusia anunță spre ce țări își va îndrepta armele. ”Vom schimba țintele”
Rusia anunță spre ce țări își va îndrepta armele. ”Vom schimba țintele”

Rușii acuză SUA de încălcarea Actului Fondator NATO-Rusia

Șeful Comitetului internaţional din cadrul Consiliului Federaţiei, Konstantin Kosacev, a decalat, miercuri, că prezența trupelor americane în Eruopa este mai folositoare pentru SUA decât europenilor, iar amplasarea forțelor militare în estul continentului încalcă Actul Fondator NATO-Rusia.

„În primul rând, sediul forţelor SUA în Europa, indiferent unde s-ar afla acesta, este un anacronism absolut al vremurilor Războiului Rece, când, în condiţiile unei Europe scindate, acoperirea militară a Statelor Unite era într-adevăr importantă pentru vest-europeni. Acum, dacă cineva ar avea nevoie de o astfel de acoperire, atunci ea ar fi necesară doar americanilor înşişi, care continuă să provoace divizări în Europa pe principiul „dezbină şi stăpâneşte” – a spus senatorul rus.

Potrivit politicianului rus, în cadrul NATO se pot face relocări pe teritoriile țărilor membre, cu o singură excepție: ”Este vorba despre ţările est-europene, care s-au alăturat blocului după 1997”, a adăugat el.

Miercuri, secretarul de stat al apărării din SUA, Mark Esper, a declarat că SUA vor trimite o parte din militari la graniţele Rusiei pentru „descurajarea” acesteia şi a subliniat că, în viitor, forţe militare suplimentare ar putea fi amplasate în Polonia şi în ţările baltice, potrivit Adevarul.

Statele Unite ale Americii vor retrage aproximativ 12.000 de militari din Germania în decursul a câtorva ani. O mare parte dintre aceștia vor fi relocați în țări precum Belgia și Italia. Tot în Belgia va fi mutat şi sediul Comandamentului Forţelor Armate ale SUA în Europa.

Urmăriți Impact.ro și pe