Rusia amenință. Va trage în navele și submarinele străine care intră în apele sale teritoriale

Beatrice Dumitru 14.02.2022, 15:56
Rusia amenință. Va trage în navele și submarinele străine care intră în apele sale teritoriale

Rusia a spus că a alungat un submarin nuclear american din din apele sale teritoriale de lângă Insulele Kurile, în timp ce marina rusă efectuează manevre la scară largă în mai multe mări și oceane. La două zile de la această declarație, Moscova a avertizat toate țările care îți vor trimite neve și submarine în apele sale teritoriale.

Avertismentul Rusiei

Un înalt oficial militar rus a declarat că Rusia este pregătită să deschidă focul asupra navelor și submarinelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale. Orice astfel de decizie va fi luată, însă, la „cel mai înalt nivel”, a spus Stanislav Gadzhimagomedov, șef adjunct al departamentului operațional principal al Statului Major, notează Reuters.

Declarația a venit la două zile după ce Moscova a spus că o navă de-a sa a alungat un submarin american din apele rusești din Pacific. Submarinul a fost detectat în apropierea insulelor Kurile, în timp ce Rusia efectua exerciţii navale, dar SUA au negat că au efectuat operațiuni militare în apele teritoriale ale Rusiei.

 Rusia amenință. Va trage în navele și submarinele străine care intră în apele sale teritorial
Rusia, gata să tragă în nave și submarine străine.

Tensiunile dintre SUA și Rusia au ajuns la cote maxime, Washingtonul avertizând că Rusia ar putea ataca Ucraina în orice moment. Moscova neagă orice astfel de intenție, în ciuda faptului că a masat peste 100.000 de soldați în apropierea granițelor cu Ucraina și a acuzat guvernele occidentale de isterie.

Flotele militare ruse, exerciții în mai multe mări și oceane

Oficialul rus a precizat că Moscova a folosit mijloace adecvate pentru a contracara flota americană din Marea Neagră și Baltică, dar, în acest moment, nu are suficiente nave și planuri pentru a face acest lucru în Orientul Îndepărtat.

Toate flotele militare ale Rusiei au efectuat exerciții în ultimele săptămâni în zone vaste, inclusiv părți din Oceanul Atlantic și Pacific și Marea Mediterană.

Ucraina a solicitat o întâlnire în următoarele 48 de ore cu Rusia și ţările din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în legătură cu escaladarea tensiunilor de la granița sa și cu planurile Rusiei.

SUA au avertizat că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina ”în orice moment” și afirmă că în ultimele 10 zile, Moscova și-a accelerat acumularea extraordinară a armatei de-a lungul graniței cu țara vecină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...