Marina rusă face exerciții antisubmarin în Marea Norvegiei. Peste 140 de nave și 60 de avioane participă la manevre în alte mări și oceane

Beatrice Dumitru 31.01.2022, 16:38
Marina rusă face exerciții antisubmarin în Marea Norvegiei. Peste 140 de nave și 60 de avioane participă la manevre în alte mări și oceane

Pe fondul tensiunilor cu Ucraina și amenințată cu sancțiuni de SUA, Marea Britanie și Uniunea Europeană, Rusia efectuează exerciții militarea în mai multe mări și oceane ale lumii. Navele Flotei de Nord au anunțat că au finalizat manevrele în Marea Norvegiei. Rusia a programat exerciții militare și cu Belarus.

Rusia, exerciții militare în Marea Nordului

Un grup de nave de luptă și nave de sprijin ale Flotei de Nord a Rusiei au efectuat misiuni de război antisubmarin în timpul exercițiilor în Marea Norvegiei. Marinarii au vânat submarinul unui inamic folosind sonare și date de la piloții militari, a informat biroul de presă al Flotei.

Manevrele au fost parte a unui exercițiu naval mai amplu, pe fondul unui conflict cu Statele Unite și NATO. Rusia efectuează exerciții, care implică peste 140 de nave din toate flotele sale, peste 60 de avioane, 1.000 de articole de hardware militar și aproximativ 10.000 de militari, în oceanele Atlantic și Pacific și în Mările de Nord, Ohoțk și Mediterană.

 Marina rusă face exerciții antisubmarin în Marea Norvegiei. Peste 140 de nave și 60 de avioane participă la manevre în alte mări și oceane
Exerciții militarea ale Rusiei, pe fondul conflictului cu Ucraina.

În cadrul exercițiilor cu forța operațională expediționară arctică, un grup de nave de luptă și nave de sprijin ale Flotei de Nord au efectuat misiuni antisubmarin în Marea Norvegiei. Echipajele crucișatorului cu rachete Mareșal Ustinov și fregata Amiralul Kasatonov au vânat submarinele inamicului cu ajutorul unui elicopter de război specializat în localizarea submarinelor”, a pecizat biroul de presă într-un comunicat, preluat de TASS.

Rusia a organizat exercișii militare cu Belarus

În același timp, grupurile navale de luptă ale Flotei Mării Negre s-au întors la bazele lor de origine din Peninsula Crimeea și din Novorossiisk după exerciții afectuated la scară largă în Marea Neagră. Echipajele navelor de război au organizat exerciții de comunicații, control al avariilor navelor, apărare aeriană și război antisubmarin.
De asemenea, Rusia a programat exerciții militare și cu Belarus și se vor desfăşura în vestul fostei republici sovietice, în apropierea graniţelor cu ţările membre NATO, Polonia şi Lituania, precum şi pe graniţa de nord a Ucrainei.
Mișcările militare ale Rusiei sunt urmărite îndeaproape de Occident, într-un moment în care Moscova a masat peste 100.000 de soldați la granița cu Ucraina și provoacă temeri că ar putea ataca acestă țară, deși a respins în repetate rânduri aceste acuzații.
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...