Rivala Simonei Halep care se retrage din tenis. A declanșat un scandal internațional chiar în România

Andrei Cezar, Andrei Predoiu 01.12.2021, 17:05
Rivala Simonei Halep care se retrage din tenis. A declanșat un scandal internațional chiar în România

Anunț surprinzător în lumea tenisului. O rivală a Simonei Halep se retrage din circuitul profesionist. Johanna Konta, fost număr 4 mondial, părăsește scena la doar 30 de ani. În acest moment, Konta ocupă locul 113 în ierarhia mondială, iar în palmares are trecute 4 titluri WTA. În urmă cu câțiva ani, jucătoarea britanică a fost în centrul unui scandal de proporții, chiar în România, avându-l ca protagonist pe fostul mare tenismen român, Ilie Năstase.

Johanna Konta se retrage din tenis la 30 de ani: „Mi-am trăit visele”

După multă vreme în care a fost considerată cea mai bună jucătoare din Marea Britanie, Johanna Konta predă ștafeta către generația tânără. Tenisul britanic are acum o nouă stea: Emma Răducanu. Jucătoarea cu tată român a reușit, la doar 18 ani, să câștige un titlu de Grand Slam – US Open.

Johanna Konta are în palmares trei semifinale la turneele de Grand Slam (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon), dar și un sfert de finală la US Open. în întreaga sa carieră, Konta a cucerit patru trofee WTA, ultimul chiar anul acesta, la Nottingham. Celelalte trei au fost la Standford (2016), Miami (2016) și Sydney (2017).

Cea mai bună clasare a sportivei britnice în ierarhia mondială a fost locul 4 WTA, poziție pe care a reușit să ajungă în 2017. Din cauza problemelor la genunchi, Johanna Konta nu a mai reușit să revină la forma bună pe care a demonstrat-o în trecut și a coborât foarte mult în clasament în ultimele sezoane, ajungând astăzi să ocupe poziția 113.

Recunoscătoare – acesta este cuvântul pe care probabil l-am folosit cel mai mult în cariera mea şi este cuvântul care exprimă ceea ce am simţit la sfârşit. Cariera mea de jucătoare a ajuns la final şi sunt incredibil de recunoscătoare pentru ceea ce s-a dovedit a fi cariera mea. Prin rezistenţa mea şi prin îndrumarea altora, mi-am trăit visele. Ce incredibil de norocoasă am putut fi”, a declarat Konta pe Twitter.

Simona Halep și Johanna Konta s-au întâlnit ce cinci ori. Sportiva din Marea Britanie s-a impus de trei ori.

Rivala Simonei Halep care se retrage din tenis. A declansat un scandal international chiar in Romania

Johanna Konta și Ilie Năstase, scandal-monstru la Fed Cup

Un episod șocant care i-a avut în prim-plan pe cei doi foști jucători de tenis, a avut loc în aprilie 2017. La un meci de Fed Cup, căpitanul nejucător de atunci al echipei României, Ilie Năstase, a avut o ieșire necontrolată în timpul partidei cu Marea Britanie. Fostul lider WTA i-a adresat injurii Johannei Konta și unor membri din staff-ul ei în timpul partidei dintre Konta și Sora Cîrstea.

Ulterior, Năstase a fost suspendat 3 ani și a primit o amendă de 10.000 de dolari. Mai mult, fostul mare tenismen român a fost interzis la Wimbledon în anul respectiv.

Urmăriți Impact.ro și pe