Simona Halep a făcut anunţul mult aşteptat de români. Se va întâmpla în aprilie 2022

Andrei Cezar 29.11.2021, 12:48
Simona Halep a făcut anunţul mult aşteptat de români. Se va întâmpla în aprilie 2022

Veste mare pentru iubitorii tenisului din România. Simona Halep și-a anunțat prezența în cadrul echipei de Fed Cup a României pentru barajul cu Poloinia. Cele două țări se vor întâlni în luna aprilie a anului viitor.

Simona Halep și-a anunțat prezența în echipa de Fed Cup pentru barajul cu Polonia

Simona Halep este nerăbdătoare să joace pentru România, după ce anul acesta Simona a fost nevoită să se retragă din duelul cu Italia, din cauza unor probleme medicale la umăr. Fostul lider WTA și-a anunțat cu entuziasm prezența în cadrul competiției Billie Jean King Cup de anul viitor și spune că echipa României are șanse să se califice la turenul final.

Barajul se va juca în Polonia și este programat în perioada 15-16 aprilie 2022.

Sută la sută joc cu Polonia. Îmi doresc tare mult să câștigăm, cred că avem șanse să ne calificăm la turneul final. Am suferit mult după acel joc cu Franța din 2019, visam la trofeu. Însă mai încercăm o dată”, a declarat sportiva română pentru Digi Sport.

Simona Halep nu a mai jucat pentru România din 2019, atunci când ”tricolorele ” au pierdut dramatic semifinala contra Franței cu 2-3.

Am suferit foarte mult că am pierdut acel meci. Visam că avem șansa să luăm trofeul, însă nu s-a întâmplat. Mai încercăm”, a spus Halep.

Fostul lider WTA a avut un an extrem de dificil. A suferit mai multe accidentări, care au ținut-o departe de terenul de tenis luni bune. Acest lucru s-a reflecatat și în clasamentul WTA. Dacă la începutul sezonului, Halep se afla pe locul 2 în ierarhia mondială, acum, sportiva din România ocupă poziția 20.

Halep: ”Nu mă gândesc la retragere”

Simona Halep este însă încrezătoare pentru sezonul ce urmează. Ea a mărturisit că își dorește să joace cât mai multe meciuri pentru a reveni la forma care a consacarat-o.

Nu vreau să mă gândesc la retragere, mai am câțiva ani. Am făcut tratament după Linz, nu a fost o accidentare gravă dar nu am vrut să risc nimic pentru că îmi doream tare mult să am un off-season complex, cu de toate. A fost o decizie bună că m-am oprit la acel moment, acum sunt bine, am început de o săptămână să mă antrenez și pot să spun că îmi place foarte mult să fiu pe teren, să încerc să fiu mai bună de cât am fost.

Mă uit cu încredere spre 2022, pe care-l aștept cu mare drag, pentru că anul ăsta nu am jucat prea mult. Am nevoie de meciuri oficiale, sper ca în primele luni din 2022 să am cât mai multe meciuri și să ajung la nivelul de încredere de anul trecut”, a spus fostul lider WTA.

Urmăriți Impact.ro și pe