Brioşele de post cu stafide sunt niște prăjiturele delicioase, care pot fi servite și în perioada postului, deoarece se fac după o rețetă culinară fără ouă sau unt.
Vezi rețeta pentru briose de post cu stafide
Ingrediente
– 2 banane moi, foarte copate
– 1 fiola esenţă vanilie
– 1/2 ceaşcă ulei de floarea soarelui
– 1 ceaşcă apă minerală gazoasă
– 1 ceaşcă stafide şi/sau alte fructe
– 1/2 lingură scorţişoară
– 1 ceaşcă zahăr brun
– 1 plic praf de copt
– 2 ceşti faină
Mod De Preparare
Sursa Foto: Prăjituridecasă.ro.
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade și se unge o tavă de brioșe, sau se pun căpăcele din hârtie speciale pe fundul tăvii de brioșe.
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, scorțișoara și se cern, pentru niște brioșe de post mai pufoase.
Separat, bananele se pasează, dar nu cu mixerul, ci cu o furculiță, pentru o textură mai neomogenă.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Peste banane se toarnă și se amestecă esența de vanilie, uleiul și apa minerală și se înglobează încet amestecul uscat.
Când pasta obținută este amestecată bine, se adaugă și stafidele. Dacă doriți, puteți adăuga și fructe de goji, merișor, sau alte fructe confiate, uscate, etc.
Se toarnă amestecul de briose de post în formele pregătite și se dă la cuptor circa 25 de minute, sau până trec testul scobitorii.
Briosele de post sunt uşor de făcut
Se presară cu scorțișoară sau zahăr pudră și se servesc la ceai, cafea, etc, este rețeta prezentată de Unica.ro.
– carnea, ouale si brânza nu se consuma deloc în această perioadă.
– luni, miercuri şi vineri e bine să consumi bucate fără ulei şi fără vin.
– marţi şi joi ai dezlegare la untdelemn şi vin.
– sâmbătă şi duminică, până la 20 decembrie exclusiv, e dezlegare la untdelemn, vin şi peste.
– dacă în zilele de luni, miercuri şi vineri e prăznuit vreun sfânt mare, însemnat în calendar cu cruce neagră, poţi mânca untdelemn şi bea vin.
– marţi şi joi poţi mânca peşte, untdelemn şi bea vin, când cade în aceste zile: vreun sfant mare, hramul sau de sărbători cu roşu.
– în Ajunul Crăciunului se mănâncă doar seara, după cum urmează: grâu fiert îndulcit cu miere, poame, covrig sau turte din făină.
– de Crăciun, în orice zi ar pica, mănânci de dulce.
– poţi mânca peşte: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului – 21 noiembrie, chiar dacă această sărbătoare ar pica miercuri sau vineri.
– în postul Crăciunului mănânci peşte în lunile, miercurile şi vinerile acestui post.