Rețeta secretă a Elwirei Petre pentru cea mai bună salata poloneză. Este ideală pentru masa de Crăciun

Ana Anitoiu 02.12.2021, 13:50
Rețeta secretă a Elwirei Petre pentru cea mai bună salata poloneză. Este ideală pentru masa de Crăciun

Rețeta secretă a Elwirei Petre pentru cea mai bună salata poloneză este ideală pentru masa de Crăciun sau pentru cea de Revelion. Dansatoarea a dezvăluit-o în cadrul unei ediții speciale a show-ului culinar „Chefi la cuțite” de la Antena 1, după ce a câștigat competiția „Asia Express” alături de soțul ei celebru.

Elwira Petre, rețetă secretă pentru salată poloneză

Născută în Polonia, Elwira Petre, care va împlini 40 de ani pe 30 decembrie, a gătit recent la „Chefi la cuțite” o salată poloneză ce se aseamănă cu salata de boeuf pe care românii obișnuiesc să o pregătească de sărbători.

„Eu trebuia să fac salată boeuf, dar am zis să nu fac rețeta tradițională. Știam eu o rețetă pe care o fac de fiecare dată de Crăciun. Știu rețeta de când eram copil, o făceau și mama mea, și mătușa mea. Nici nu știu, de fapt, de unde este rețeta aceasta”, a spus soția lui Mihai Petre.

Reteta secreta a Elwirei Petre pentru ceamai buna salata poloneza
Elwira Petre si Gina Pistol, la Chefi la cutite (stanga). Salata in pregatire (dreapta)

Ingredientele folosite de Elwira Petre pentru salata poloneză

Deși nu își amintește ce origini are această rețetă, Elwira Petre a încântat cu salata ei poloneză juriul ce a fost format din Nea Mărin, familia lui și câțiva dintre dansatorii săi, într-o ediție specială „Chefi la cuțite”. Dansatoarea a inspirat-o pe soția lui Nea Mărin, care și-a propus să încerce rețeta de sărbători.

Lista ingredientelor din rețeta secretă a Elwirei Petre pentru cea mai bună salata poloneză cuprinde: piept de pui fiert, ouă fierte, orez, mazăre, porumb, castraveți murați, ceapă albă, ridichi roșii, pastă de hrean, mărar proaspăt, maioneză, muștar, sare și piper. Dansatoarea nu a precizat cantitățile, pentru că acestea se ajustează în funcție de numărul necesar de porții.

Rețeta secretă a Elwirei Petre pentru cea mai bună salata poloneză. Mod de pregătire

Modul de pregătire pentru cea mai bună salată poloneză, după rețeta recomandată de Elwira Petre, este asemănător cu cel al salatei de boeuf. Mai întâi, se fierb carnea, orezul, mazărea, ouăle. Apoi, se mărunțesc toate ingredientele mari.

În final, se adaugă totul într-un bol mare, se adaugă toate condimentele, se amestecă bine și se gustă. Salata poloneză se poate potrivi cu cantități mai mari de muștar, maioneză, hrean, sare și piper, în funcție de preferințele fiecăruia. Preparatul se servește rece.

Elwira și Mihai Petre, câștigătorii „Asia Express”, sezonul patru, trăiesc o poveste de iubire ce a început în Republica Moldova, acolo unde s-au cunoscut la o probă de dans, deoarece amândoi erau în căutarea unui partener pentru competiții. Sunt căsătoriți din 2008 și au două fiice. Vezi și declarația de dragoste pe care a primit-o Mihai Petre în timpul reality-show-ului de la Antena 1.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...