Rețetă savuroasă de vară. Cum pregătești o tartă cu cireșe și cremă de iaurt

Andra Daoud 03.06.2022, 11:50
Rețetă savuroasă de vară. Cum pregătești o tartă cu cireșe și cremă de iaurt

Tartele reprezintă deserturi ușoare și savuroase, potrivite pentru orice ocazie și orice anotimp și cu care nu ai cum să dai greș. Combinația de texturi și de gusturi este apreciată atât de cei mari, cât și de cei mici și, mai ales în sezonul cald, tarta este o variantă perfectă de a folosi fructele de sezon. Este un desert ideal dacă aveți musafiri sau pentru o după-amiază în familie.

Rețetă savuroasă de tartă cu cireșe și cremă de iaurt

Cireșele sunt fructele-vedetă ale lunii iunie, alături de căpșune. Există numeroase rețete de deserturi în care putem încorpora cireșele proaspete, iar această tartă savuroasă cu iaurt este un exemplu excelent în acest sens.

Rețeta de tartă cu cireșe și iaurt combină perfect gustul dulce cu cel acrișor și poate fi adaptată în funcție de preferințe sau de ce fructe aveți la îndemână în momentul respectiv. Puteți înlocui cireșele cu căpșune, fructe de pădure, vișine etc, proaspete sau congelate. De asemenea, puteți folosi aluat pentru tartă cumpărat sau îl puteți face de la zero.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 50 g smâtână
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 400 g iaurt
  • 30 g amidon sau făină
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • esență de vanilie
  • 50 g griș
  • 400-500 g fructe la alegere
Reteta savuroasa de vara. Cum pregatesti o tarta cu cirese si crema de iaurt 1
Ciresele pentru tarta trebuie sa fie cat mai coapte

Mod de preparare:

Mai întâi vă veți ocupa de aluatul pentru tartă. Amestecați într-un vas toate ingredientele și frământați până când obțineți un aluat omogen și nelipicios, pe care îl puneți la frigider, învelit în folie de plastic, pentru o oră. Cât timp aluatul stă la rece, preparați umplutura de iaurt. Separați ouăle și mixați albușurile spumă, cu un praf de sare. Adăugați treptat zahărul și mixați până când obțineți o bezea.

Separat, amestecați iaurtul, gălbenușurile, zahărul vanilat, esența, amidonul (făina) și grișul. Turnați bezeaua și amestecați ușor, de jos în sus, cu o spatulă sau un tel, pentru a omogeniza. Spălați cireșele și îndepărtați sâmburii.

Întindeți 3/4 din aluat pe o suprafață tapetată cu făină, puneți-l într-o tavă de tartă și dați-l la cuptor, la 180 de grade, pentru 10 minute. După cele 10 minute, scoateți tava de la cuptor și lăsați aluatul să se răcească, după care turnați umplutura peste și așezați cireșele deasupra.

Întindeți și aluatul rămas, tăiați-l fâșii și așezați-le peste umplutură și fructe. Dați tava din nou la cuptor, pentru încă 40 de minute sau până când aluatul s-a rumenit și compoziția este închegată. După ce tarta s-a răcit, o puteți tăia și servi. Se poate pune zahăr pudră deasupra dacă doriți. Poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe