Rețetă rapidă de post. Cum prepari cel mai savuros spanac înăbușit, ingredientul secret de care ai nevoie pentru a ieși cremos

Beatrice Dumitru 16.03.2023, 15:48
Rețetă rapidă de post. Cum prepari cel mai savuros spanac înăbușit, ingredientul secret de care ai nevoie pentru a ieși cremos

Ciorbe, salate sau smoothie-uri. Orice fel de preparat este bun pentru a introduce spanacul în alimentatie și pentru a profita de toate proprietățile lui. Iar în această perioadă este la mare căutare pentru că este Postul Paștelui, iar o retetă rapidă este cea de spanac înăbușit. Iata care sunt ngredientele de care ai nevoie.

Rețeta pentru spanac înăbușit

Spanacul este un super aliment. Este plin de nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Legumele cu frunze de culoare verde închis, cum ar fi spanacul, sunt importante pentru sănătatea pielii, a părului și a oaselor. Sunt, de asemenea, o sursă de proteine, fier, vitamine și minerale.

Există foarte multe moduri de a consuma spanacul de care ne putem bucura tot timpul anului, atât vara, cât și iarna, mai ales combinat cu alte alimente bogate în vitamina C. Dar o rețetă rapidă și foarte gustoasă este cea de spanac înăbușit, folosit pe post de garnitură ori umplutură la plăcintă, și se prepară cu doar câteva ingrediente. Iată rețeta.

Rețetă rapidă de post. Cum prepari cel mai savuros spanac înăbușit, ingredientul secret de care ai nevoie pentru a ieși cremos
Spanacul este bogat în nutrienți.

Rețeta pentru spanac înăbușit

Ingrediente

  • 1 pătrunjel;
  • 1 kg spanac;
  • 1 lingură făină;
  • 2 linguri de ulei;
  • 1 pahar de orez:;
  • sare și piper, după gust;
  • 4-5 căței usturoi.

Mod de preparare

Spanacul bine spălat se fierbe un sfert de oră, usturoiul se toacă pastă, iar făina se amestecă cu puțină apă. Apoi se scurge spanacul, se stoarce, și apoi se toacă. Se încinge uleiul, se pune spanacul la călit cinci minute, amestecând mereu, apoi se adaugă usturoiul și făină care il face cremos, se sărează și se amestecă până se leagă un pic. La final poți adăuga pătrunjel tocat, iar dacă vrei să-l mai îngroși, amestecă-l cu un pahar de orez fiert.

Spanacul a fost folosit de diverse culturi de-a lungul istoriei, în special în bucătăria mediteraneană, din Orientul Mijlociu și din Asia de Sud-Est. Poate fi incorporat cu usurinta in orice dieta, deoarece este ieftin si usor de preparat. Acesta reprezintă o bază esențială de nutrienți pentru copii, excelentă, de exemplu, pentru a îmbunătăți procesele cognitive.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...