Rețeta de sos roșu a lui chef Adi Hădean. Merge perfect pentru carnea la grătar

Iancu Andreea 01.05.2022, 12:37
Rețeta de sos roșu a lui chef Adi Hădean. Merge perfect pentru carnea la grătar

Vremea bună și temperaturile de vară ne îmbie la petrecerea timpului liber în natură. Iar ieșirile la grătar sunt printre cele mai frecvente activități. Friptura pregătită la grătar are o savoare specială, însă aceasta poate fi îmbogățită cu ajutorul unui sos la fel de bun. Chef Adi Hădean a făcut o propunere pentru gurmanzi, dezvăluind rețeta de sos roșu, perfectă pentru carnea pregătită la grătar.

Cum pregătești rețeta de sos roșu pentru carnea la grătar, inspirată de Adi Hădean

Preparatele la grătar sunt unele dintre cele mai îndrăgite de români, care obișnuiesc să le pregătească și servească la iarbă verde. Totuși, puțini sunt cei care reușesc să le gătească astfel încât să aibă o aromă aparte. De aceea, sfaturile lui chef Adi Hădean sunt binevenite, celebrul bucătar dezvăluind care este rețeta de sos roșu perfectă pentru carnea la grătar.

Acesta a propus două variante, unul pentru cei care preferă mâncarea dulce, altul pentru aceia care obișnuiesc să mănânce picant. Ambele sunt potrivite pentru a aduce un plus de gust preparatelor la grătar precum coaste, piept de porc, pulpă de miel, ceafă, fleică sau piept de pui.

Rețeta de sos roșu a lui chef Adi Hădean pentru carnea la grătar
Rețeta de sos roșu a lui chef Adi Hădean pentru carnea la grătar

Mod de preparare pentru sosul roșu dulce

Sosul roșu propuse de chef Hădean pe blog-ul său este potrivit pentru carnea mai grasă, dar și pentru oricare altă variantă pe care o poți pune pe grătar. Acest preparat este realizat pe bază de gem și, deși unii ar putea fi sceptici, în combinație cu friptura se obține un gust desăvârșit. Se poate concepe un sos cu gem de zmeură, dar la fel de potrivite sunt și cele de vișine, căpșuni, frăguțe sau afine.

Ingrediente

  • 300 gr gem de zmeură
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 ardei
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Se toacă ardeiul mărunt și se amestecă cu sucul de roșii, care a fost amestecat în prealabil cu gemul. Amestecul se pune la foc mic pentru o jumătate de oră, timp în care sosul se va reduce. Poate fi așezat cu succes alături de preparatele la grătar.

Varianta de sos roșu pentru pasionații de preparate picante

Cei care își doresc să se bucure de savoare și de un plus de gust, sosul lui chef Hădean este perfect.

Ingrediente

  • 300 gr roșii decojite, în conservă
  • 3 ardei grași
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute
  • 30 gr zahăr
  • 5-6 gr sare
  • o pișcătură de piper proaspăt zdrobit
  • o linguriță de busuioc uscat
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Se curăță și se toacă mărunt ardeii și se adaugă într-un vas, alături de restul ingredientelor. Toate se amestecă și se mixează cu un blender, timp de aproximativ un minut. Se așază oala pe foc mic și se lasă timp de 35-40 de minute până scade. Se poate depozita cu succes la frigider, într-un borcan bine închis, pentru mai multe zile. Acest sos este perfect atât pentru preparatele din carne roșie, pește, dar și pentru legumele la grătar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...