Nu ști ce să mai gătești? Ei bine, noi îți venim în ajutor. Dacă îți plac sarmalele delicioase și pufoase și vrei să pregătești o rețetă inedită pentru cei dragi, atunci încearcă preparatul de mai jos. Sarmalele fierte în dovleac sunt geniale, dar foarte puține gospodine știu rețeta. Cu siguranță le vei îndrăgi și tu după ce le vei gusta!
Iată o rețetă foarte simplă și gustoasă de sarmale fierte în dovleac, perfectă pentru a fi făcută în această perioadă.
Pentru umplutură:
Citește și Reţetă veche de sarmale. Aşa se făceau în Bucureştiul de altădată!
Mai întâi, se spală foarte bine dovleacul ca să nu rămână pământ uscat pe el, apoi se decupează capacul acestuia în formă de stea. Se curăță dovleacul de pulpă. Ulterior, aceasta se toacă bine pentru a putea fi folosită în umplutura sarmalelor.
Se dă carnea prin mașina de tocat și se adaugă 20 de g de orez. Se toacă și cele două cepe, dar o jumătate de ceapă se păstrează pentru a se așeza pe fundul oalei. Într-o cratiță se pune o lingură cu untură, ceapa roșie tocată și un pic de sare.
Se călește ceapa până ce devine sticloasă, după care se adaugă orezul și se mai lasă pe foc câteva minute. Se amestecă compoziția din când în când pentru a nu se lipi.
Peste carne se adaugă pulpa de dovleac, sare, o linguriță cu piper, o linguriță cu cimbru uscat, o linguriță cu boia dulce și una cu chimen. Tot acum se adaugă și ceapa călită cu orez.
Se amestecă totul foarte bine și se rulează sarmalele. Așadar, se pune pe fiecare foaie de varză câte o lingură de compoziție, după care serulează sarmaua.
Când am terminat toată compoziția, se ia o oală mare și se pune jumătate din ceapa tocată și o lingură cu untură. Apoi, se așează frumos sarmalele una câte una.
Ulterior, se pune și un strat de varză murată tocată și cimbru uscat. Se toarnă apă cât să acopere sarmalele, se pune capacul și se lasă oala cu sarmale la foc mic pentru aproximativ două ore.
După ce a expirat timpul, se ia dovleacul, se pune puțină sare în interiorul lui, se unge cu untură și se așează pe o tavă așternută cu hârtie de copt.
Se pun sarmalele în dovleac, iar deasupra se așează o parte din varza tocată din oală și zeamă. Se pune capacul dovleacului și se lasă la copt încă două ore. Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Ce trebuie să pui în oala în care fierbi sarmale ca să nu se lipească. Trucul perfect!