Rețetă de plăcintă cu cireșe. Cum poți să faci rapid și ușor un desert ideal de vară. Lista totală a ingredientelor

Diana Dumitrache 10.07.2020, 11:47
Rețetă de plăcintă cu cireșe. Cum poți să faci rapid și ușor un desert ideal de vară. Lista totală a ingredientelor

Este vremea cireşelor, aşa că luaţi caietul de reţete şi notaţi! Plăcinta cu cireşe prezentată mai jos este de-a dreptul delicioasă. În plus, se face rapid şi este desertul ideal pentru sezonul cald.

Rețetă de plăcintă cu cireșe, un desert genial pentru vară

Dacă aveţi prea multe cireşe în frigider şi nu ştiţi ce să mai faceţi cu ele, vă venim în ajutor. Cel mai mare avantaj al acestei plăcinte e că poate fi preparată rapid. În plus, aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemână și nu foarte costisitoare.

Sfatul nostru este ca înainte să vă apucați de treabă, să vă asiguraţi că aveţi toate ingredientele şi ustensilele la îndemână.

Odată descoperită această reţetă, vă asigurăm că o veţi face de… prea multe ori. Atât de gustoasă este plăcinta noastră cu cireşe.

Rețetă de plăcintă cu cireșe. Cum poți să faci rapid și ușor un desert ideal de vară. Lista totală a ingredientelor
Rețetă de plăcintă cu cireșe. Cum poți să faci rapid și ușor un desert ideal de vară. Lista totală a ingredientelor

INGREDIENTE NECESARE:

Pentru aluat:

– 450 g făină

– 150 g unt

– 50 ml apă

–  100 ml smântână grasă

– 1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

– 500 g cireșe

– 100 g zahăr pudră

– esență de migdale

Modalitate de preparare:

  1. Se curăță cireșele de sâmburi, se taie și se pun cu zahărul la fiert.
  2. Se lasă 20 de minute să scadă bine, se trage de pe foc și se pune esența.
  3. Pentru aluat, se amesteca făina cu untul, se adaugă apă, smântâna și sărea.
  4. Aluatul obținut se împarte în două. Se întind două foi, se transferă una în tavă de copt, se așază cireșele, se acoperă cu a doua foaie și se coace 25 de minute.

Vă asigurăm că nu veţi regreta că aţi notat această reţetă.Spor şi poftă bună să aveţi!

O scurtă istorie a… plăcintei!

Preparată cu mere, cu brânză şi stafide sau chiar carne, plăcinta are în spate o istorie de mii de ani. Nu ati fi crezut, asa-i? Ei bine, primele menţiuni ale existenţei acestui fel de mâncare au apărut în jurul anului 9.500 î.Hr.. Mai exact, în perioada neolitică sau în noua eră a pietrei.

Cei care au gatit primii aluatul au fost egiptenii. Plăcintele egiptene erau cunoscute sub denumirea „galettes“ şi erau umplute cu orz, ovăz, secară şi unse cu miere.

Urmăriți Impact.ro și pe
Diana Dumitrache
Sunt absolventă a Colegiului Naţional Roman-Vodă, Filologie, din Roman, precum şi a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, secţia Limba şi Literatura Română –...