Este vremea cireşelor, aşa că luaţi caietul de reţete şi notaţi! Plăcinta cu cireşe prezentată mai jos este de-a dreptul delicioasă. În plus, se face rapid şi este desertul ideal pentru sezonul cald.
Dacă aveţi prea multe cireşe în frigider şi nu ştiţi ce să mai faceţi cu ele, vă venim în ajutor. Cel mai mare avantaj al acestei plăcinte e că poate fi preparată rapid. În plus, aveți nevoie de câteva ingrediente la îndemână și nu foarte costisitoare.
Sfatul nostru este ca înainte să vă apucați de treabă, să vă asiguraţi că aveţi toate ingredientele şi ustensilele la îndemână.
Odată descoperită această reţetă, vă asigurăm că o veţi face de… prea multe ori. Atât de gustoasă este plăcinta noastră cu cireşe.
Pentru aluat:
– 450 g făină
– 150 g unt
– 50 ml apă
– 100 ml smântână grasă
– 1/2 linguriță sare
Pentru umplutură:
– 500 g cireșe
– 100 g zahăr pudră
– esență de migdale
Vă asigurăm că nu veţi regreta că aţi notat această reţetă.Spor şi poftă bună să aveţi!
Preparată cu mere, cu brânză şi stafide sau chiar carne, plăcinta are în spate o istorie de mii de ani. Nu ati fi crezut, asa-i? Ei bine, primele menţiuni ale existenţei acestui fel de mâncare au apărut în jurul anului 9.500 î.Hr.. Mai exact, în perioada neolitică sau în noua eră a pietrei.
Cei care au gatit primii aluatul au fost egiptenii. Plăcintele egiptene erau cunoscute sub denumirea „galettes“ şi erau umplute cu orz, ovăz, secară şi unse cu miere.