Rețetă de negresă cu cremă de dovleac. Un desert elegant care vă va cuceri pe loc

Iancu Andreea 15.10.2020, 20:07
Rețetă de negresă cu cremă de dovleac. Un desert elegant care vă va cuceri pe loc

Prăjiturile cu ciocolată sunt întotdeauna de nerefuzat, indiferent de vârstă. De altfel, negresele sunt un desert care poate fi consumat atât de post cât și de dulce. Diferența de savoare o poate reprezenta crema cu care alegi să îmbunătățești rețeta. Cum toamna este sezonul dovleacului, poți încerca o rețetă de negresă cu cremă de dovleac. Vei descoperi un desert elegant și savuros.

Prepară o rețetă de negresă cu cremă de dovleac pentru toamnă

Dovleacul este vedeta sezonului tomnatic, în timp ce negresa este o favorită a deserturilor. Cu ciocolată din belșug, blat pufos și aromat, rețeta de negresă poate fi îmbunătățită cu o cremă de dovleac pentru a-i conferi savoarea anotimpului.

Pentru că toamna începem să consumăm mai des băuturi calde, precum ceaiuri, cafele sau ciocolate calde, e nevoie și de o prăjitură alături. Poți alunga monotonia zilelor ploioase cu o bucurie dulce. O prăjitură precum negresa cu cremă de dovleac va fi apreciată alături de o cană de ceai fierbinte, iar aroma de scorțișoară se va îmbina perfect cu o cafea amară.

Alege să adaugi rom în compoziția blatului și să nu te sfiești să pui scorțișoară suficientă în crema de dovleac pentru a obține o negresă cu aromă de toamnă.

Rețetă de negresă cu cremă de dovleac
Rețetă de negresă cu cremă de dovleac

Rețetă de negresă cu cremă de dovleac

Pornește într-o călătorie de arome și prepară o rețetă de negresă cu cremă de dovleac delicioasă. Iată ingredientele și modul de preparare în rândurile următoare.

Ingrediente

dimensiune tavă (20 x 35 cm)

  • crema de dovleac
  • un dovleac plăcintar de aprox. 1 kg
  • 200 g cremă fină de brânză
  • 50 g zahăr pudră
  • 1/4 linguriţă de scorţişoară (de preferat proaspăt rasă)
  • blatul
  • 200 g unt
  • 50 ml de lapte
  • 100 g ciocolată neagră min. 75% cacao
  • 100 g cacao
  • 4 ouă
  • 1 sticluţă de esenţă de rom
  • 100 g făină
  • 150 g zahăr
  • 1 pliculeţ de praf de copt

Mod de preparare

  • Crema de dovleac

Pentru a obține crema de dovleac este nevoie să cureți dovleacul de coajă. Apoi, acesta se taie cuburi și se pune la fiert timp de 20 de minute. Se verifică înainte dacă s-au fiert cu ajutorul unei furculițe. Dacă bucățile de dovleac sunt moi și furculița intră cu ușurință înseamnă că sunt gata.

Se scurg bucățile de dovleac de apă și se pasează cu ajutorul unui blender vertical. După ce se lasă la răcit, se adaugă crema de brânză, zahărul pudră și scorțișoară. Întreg conținutul se omogenizează.

Crema de dovleac, secretul unei rețete de negresă cu aromă de toamnă
Crema de dovleac, secretul unei rețete de negresă cu aromă de toamnă
  • Blatul

Înainte de a te apuca să prepari blatul pentru negresă, asigură-te că ai pus cuptorul la preîncălzit, la 180 de grade Celsius. Apoi, rupe ciocolata în mai multe bucățele și pune-le la topit, la foc mic, alături de untul tăiat cubulețe. După ce se omogenizează ingredientele, se lasă compoziția la răcit.

În etapa următoare se separă gălbenușurile, peste care se adaugă zahărul. După ce ați mixat gălbenușurile cu zahăr până ce acestea s-au albit, adaugă laptele, esența de rom și pudra de cacao. Ulterior, acestea se amestecă cu untul și ciocolata topite în prealabil.

Albușurile se bat spumă până când compoziția nu mai cade de pe tel. Apoi, albușurile și compoziția formată anterior se amestecă încet, cu mișcări ușoare. De asemenea, se adaugă făina și praful de copt și se incorporează cu ajutorul unui tel în formă de pară. Se vor folosi mișcări de jos în sus pentru a păstra amestecul aerat.

Din aluat veți păstra șase linguri, pe care le puneți deoparte, iar restul se așează în tava tapetată cu hârtie de copt. După aceea, se va întinde uniform crema de dovleac, peste care se vor așeza cele șase linguri de aluat păstrate. Folosind o furculiță se amestecă aluatul cu crema de dovleac pentru un efect marmorat.

Negresa va intra la cuptor pentru 35-40 de minute. Prăjitura va fi gata atunci când marginile sale vor fi coapte. Le puteți testa cu ajutorul unei scobitori. Totuși, nu încercați această metodă și pentru centrul negresei. Aceasta se va păstra umedă din pricina cremei de dovleac și scobitoarea va continua să fie murdară.

Negresa se lasă la răcit și apoi se taie în bucăți egale.

Sursă – bucate-aromate.ro

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...