Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac și gutui. Este alegerea ideală ca desert pentru toamnă

Mirabela Vasile 11.10.2020, 15:43
Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac și gutui. Este alegerea ideală ca desert pentru toamnă

Rețetă pentru cea mai bună plăcintă cu dovleac și gutui. Dacă doreșeti să faci un desert delicios pentru familia ta, nimic mai ușor. Pentru că se aproapie sezonul gutuilor, recomandăm o plăcintă cu dovleac și gutui. Cu siguranță, cei dragi vor fi mai mult decât mulțumiți după prima felie din acest deliciu culinar.

Care e de fapt cea mai bună rețetă pentru plăcintă cu dovleac și gutui. Ingredientul care îi dă savoare

Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara deliciosul desert. Trebuie să știm că aceste cantități sunt pentru a face 25 de porții. Timpul de preparare este de numai 35 de minute și timpul de pregătire 15 minute. De asemenea, cantitățile sunt pentru o tavă de 23/40 cm.

Ingrediente

  • 450 g  aluat foietaj
  • 500 g dovleac plăcintar, curățat
  • 500 g gutui curățate
  • puțină zeamă de lămâie
  • 1 lingură griș
  • 3-4 linguri zahăr( după gust)
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • În plus:
  • puțin ulei sau unt pentru uns tava
  • făină pentru tapetat
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Primul pas este să lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Apoi se curăță dovleacul și se toacă într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt. Procedăm la fel și cu gutuile apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu oxideze prea rău. Se amestecă într-un vas cu pereți dubli, dovleacul și gutuile și se presară 3-4 linguri de zahăr.Puneți zahăr după gust.

Apoi, se pune vasul cu ingredientele, amestecate bine, la foc mediu și amestecăm intens până se pătrund bucățile de dovleac și cele de gutui și se formează puțin sirop. Adăugăm spre final și scorțișoara și lăsăm amestecul pentru umplutură la temperat pentru 10-15 minute. Nu trebuie să fie răcit definitiv, dar nici fierbinte să nu fie, înainte de a-l folosi la rețeta de Plăcintă cu dovleac și gutui.

Gutuile va da placintei un gust aparte
Gutuile va da placintei un gust aparte

Detaliile care te ajută să faci plăcinta cu dovleac și gutui perfectă

Cuptorul trebuie preîncălzit la 180 de grade înainte de coacere și asta vreo 12 minute. Se întinde apoi aluatul foietaj pe folia cu care este acoperit și tăiem din el cam 1/3. Cealaltă parte se întinde la baza tăvii de copt, unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se întinde compoziția de dovleac cu gutui peste foaia de aluat. Apoi, foaia de aluat oprită o decupăm astfel încât să arate ca un grilaj frumos.

Trasăm, practic, cu decupatorul, linii peste foaia de aluat, apoi tragem de marginile aluatului și rezultă acel frumos grilaj. Punem grilajul peste umplutură și avem grijă să introducem marginile pe sub umplutură, să nu se retragă în timpul coacerii. Dăm tava la cuptor pentru 25-30 de minute, până când grilajul de deasupra plăcintei cu dovleac și gutui este bine rumenit.

 

Urmăriți Impact.ro și pe