Rețeta pentru cel mai delicios gem de prune. Trucul nebănuit care te ajută să obții desertul perfect pentru toamnă

Ana Anitoiu / 16.09.2020, 15:11
Rețeta pentru cel mai delicios gem de prune. Trucul nebănuit care te ajută să obții desertul perfect pentru toamnă

Rețeta pentru cel mai delicios gem de prune, ce trebuie să fie nelipsit din cămară, mai ales în sezonul rece, este una extrem de simplă. Un truc nebănuit în pregătirea acestui desert ajută ca rezultatul să fie și mai gustos.

Rețeta pentru cel mai delicios gem de prune

Gemul de prune este un desert clasic, cu care nimeni nu are cum să dea greș. Acesta este un deliciu atât pentru adulți, cât și pentru copii – fie că este servit simplu, pe pâine, lângă un pahar cu lapte, fie că este adăugat în fel și fel de alte deserturi, precum cornuri, brioșe și altele.

Cel mai delicios gem de prune se pregătește cu doar trei ingrediente. Sau chiar două ingrediente, în cazul în care se dorește omiterea zahărului.

De altfel, în trecut, gemul de prune era pregătit simplu, fără zahăr. Oamenii se bucurau de savoarea fructelor, fără îndulcitor. Această variantă a rețetei este potrivită și pentru persoanele care vor să scape de kilograme în plus sau care vor să se bucure de un desert delicios, fără să se teamă că acesta ar putea dăuna menținerii siluetei.

Rețeta pentru cel mai delicios gem de prune. Trucul nebănuit care te ajută să obții desertul perfect pentru toamnă

Ingrediente:

  • 5 kg prune
  • 500 g zahăr, opţional
  • sâmburi de caise, migdale sau nuci

Mod de preparare:

Prima grijă în pregătirea celui mai delicios gem de prune este spălarea fructelor și sortarea lor. Nicio prună stricată nu își are locul în rețeta acestui desert gustos!

Apoi, este nevoie de un vas încăpător, cum ar fi un ceaun de fontă sau tuci. Următorul pas este adăugarea zahărului, dacă se dorește obținerea unui gem de prune foarte dulce. Ulterior, se amestecă din când în când, până când gemul în pregătire dă în clocot.

Atenție, când compoziția din ceaun începe să clocotească de-a binelea, se amestecă în mod constant. În acest fel, se evită neplăcerea ca pasta dulce să se lipească de pereții ceaunului. Apoi, gemul de prune se fierbe câteva ore, timp în care se amestecă foarte des.

Un secret pentru ca gemul de prune să iasă și mai gustos este adăugarea unor sâmburi de caise tocați grosier. În loc de sâmburi de caise pot fi folosite și migdale crude sau nuci. Aceste ingrediente oferă gemului de prune o textură crocantă, precum și o aromă deosebită.

La un kilogram de prune, se adaugă, în ultimele 15 minute de fierbere a gemului, o mână de sâmburi de caise sau migdale crude sau nuci.

Cel mai delicios gem de prune este gata atunci când are compoziția legată și tare. Ultimul pas este transferarea lui în borcane curate, preîncălzite. Acestea se sigilează, se acoperă cu câteva prosoape sau pături și se lasă acolo, să se odihnească și să se răcească în voie, până a doua zi.

Borcanele cu cel mai delicios gem de prune se păstrează apoi într-un loc răcoros și uscat. Gemul de prune se poate savura ca atare, pe felii de pâine proaspătă sau felii de pâine prăjită, ori în tot felul de alte deserturi, cum ar fi cornulețe, negresă, tort de mere ori alte prăjituri delicioase, ce se pot pregăti cu acest tip de magiun.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI