Restricții mult mai dure în București? Raed Arafat tocmai a făcut anunțul

Stan Filon, Mihai Cheleș 29.03.2021, 13:42
Restricții mult mai dure în București? Raed Arafat tocmai a făcut anunțul

Bucureștenii s-ar putea trezi cu restricții și mai dure! Capitala se îndreaptă cu pași repezi spre rata de incidență de peste 7,5 la mia de locuitori, moment în care vor fi aplicate cele mai dure restricții din țară! Magazinele se vor închide la ora 18:00 și nu se va mai ieși din casă după ora 20:00, decât cu declarație pe proprie răspundere.

Restricții mult mai dure în București

Cel care a venit cu vestea tristă a fost tot Raed Arafat, secretarul de stat din MAI. Acesta a precizat că rata de infectare este în plină ascensiune în Capitala, iar restricțiile ar putea fi mai dure. Chiar dacă aceasta crește destul de lent, trendul este ascendent, iar noile restricții ar putea fi impuse foarte curând.

”Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Restrictii mult mai dure in Bucuresti
Restrictii mult mai dure in Bucuresti

Capitala se îndreaptă spre 7,5 la mie

Raed Arafat a explicat de ce s-a luat decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 la o rată de peste 7,5 la mie. ”Au fost discuții (în ședința conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, a declarat Raed Arafat.

De asemenea, șeful DSU a mai spus că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru. ”Știu foarte multe companii private care încurajează telemunca. La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate fi aplicat acest lucru, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16.00, alții la ora 15 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine”, a spus Raed Arafat.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...