Ce spune Raed Arafat despre medicul Flavia Groşan. „S-ar putea să derutăm populaţia”

Stan Filon, Mihai Roșoiu 26.03.2021, 20:50
Ce spune Raed Arafat despre medicul Flavia Groşan. „S-ar putea să derutăm populaţia”

Raed Arafat a vorbit despre cazul medicului Flavia Groșan, care a spus că a tratat peste 1.000 de pacienți din România de coronavirus, fără ca vreunul să ajungă la spital. Medicul a fost chemat la Colegiul Medicilor Oradea pentru a da explicații. A plecat de acolo fără vreo mustrare, în aplauzele a zeci de persoane care s-au dus acolo să o încurajeze.

Ce spune Raed Arafat despre medicul Flavia Groşan

Raed Arafat se pare că are să-i reproșeze și el ceva medicului care a spus că nu a aplicat protocolul pentru coronavirus, ci i-a tratat pe pacienții săi cu o schemă mai veche de tratament pentru pneumonie. Secretarul de Stat din Ministerul Sănătății spune că medicina nu se face în stradă, deoarece nu toată populația poate înțelege termenii medicali, așa că oamenii mai rău vor fi derutați.

„Medicina nu se susţine în stradă din punct de vedere al practicii actului medical. Actul medical se face pe bază de ştiinţă medicală şi pe bază de protocoale medicale care sunt dovedite, care sunt stabilite prin cercetare. Am evitat să intru în polemici de acest gen, pentru că nu este nici prima, nici ultima dată când avem colegi care vin cu păreri contrare părerilor generale care există din punct de vedere medical.

Ce spune Raed Arafat despre medicul Flavia Grosan
Ce spune Raed Arafat despre medicul Flavia Groşan

”S-ar putea să-i derutăm”

Dar ce v-am zis cred că explică un punct de vedere. Noi, ca medici, când comunicăm cu populaţia, dacă începem să comunicăm toate aspectele ştiinţifice, în detaliu, s-ar putea să-i derutăm atât de mult încât să nu mai înţeleagă nimeni despre ce este vorba. Deci ca să înţelegi anumite lucruri faci şase ani de medicină, mai faci încă cinci ani de specializare, mai cumulezi experienţă.

Când discutăm între noi, ca medici, înţelegem anumite nuanţe şi anumite lucruri, dar când intrăm în amănunte pot să devină derutante pentru populaţie. Şi trebuie să le explici pe înţelesul tuturor. Asta este o problemă cu care ne-am confruntat în România și în alte ţări. Colegi care ies şi explică nişte lucruri care nu sunt pe înţelesul tuturor şi atunci induc oamenii în eroare. Mai mult decât atât nu cred că o să intru să comentez acest caz”, a declarat Raed Arafat.

Zeci de persoane au așteptat-o pe doctora Flavia Groșan în fața intrării de la Colegiul Medicilor. Cu toții au aplaudat-o și mulți i-au adus buchete de flori. ”Prieteni, am scăpat. Am intrat cu lacrimi in ochi la comisie si am ieșit cu lacrimi in ochi. Mi-ati transmis o emoție ieșită din comun. Interviul a fost o chestie eleganta, între colegi. Cu unii ma știu de foarte mult timp. Am spus ceea ce dumneavoastră știți de la mine de un an. Nu va fie frica. Mergem înainte. PS. Ati fost fenomenali. Va iubesc”, a scris medicul, după întâlnirea de la Colegiul Medicilor.

Dezvăluiri inedite despre bani și propuneri indecente!
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...