Râul special în mai multe culori. Turiștii vin aici din toată lumea, e cu adevărat special

Badea Violeta 17.08.2021, 08:08
Râul special în mai multe culori. Turiștii vin aici din toată lumea, e cu adevărat special

Pe Pământ există numeroase minunății și peisaje naturale de o frumusețe ademenitoare. Printre cele mai spectaculoase locuri de pe mapamond se află și un râu care a devenit celebru datorită combinației de nuanțe vizibile cu ochiul liber. Iată unde se află!

Râul celor cinci culori

Pare incredibil, dar în Columbia există un râu care arată ca un curcubeu. Da, ai auzit bine! Suprafața sa e colorată în nu mai puțin de cinci culori: roșu, galben, albastru, verde și negru. Cano Cristales are o nuanță de roșu datorită unei alge (Macarenia clavigera) ce crește în albia râului.

În plus rocile negre, algele verzui, nisipul galben și albastrul de cristal al apei au capacitatea de a produce un efect impresionant. An de an, mii de turiști se înghesuie să vadă minunea naturală cu proprii ochi, să facă fotografii și să se bucure de acest loc extrem de special.

Se spune că cel mai indicat este să-l vizitezi în sezonul ploios, deoarece culorile impresionante ale râului nu se pot vedea din cauza apelor umflate și tulburi.

Acest lucru se întâmplă și în sezonul secetos care usuca plantele. Cel mai recomandat timp pentru a admira minunăția plină de nuanțe este perioada dintre aceste sezoane, mai exact în lunile septembrie și noiembrie. Pentru a nu se polua apa, vizitatorilor le este interzis să folosească creme de plajă, spray-urile anti-insecte sau alte produse cosmetice.

Raul in cinci culori
Raul in cinci culori

Unde se află Cano Cristales

Canos Cristales se află în Columbia, într-o zonă greu accesibilă din munţii Serranaa de la Macarena. Râul nu este foarte mare. Acesta se întinde pe o suprafață de o sută de kilometri și are o lățime de doar 20 de metri, dar frumusețea sa întrece orice imaginație.

În Serranaa de la Macarena există și numeroase animale și specii endemice din America de Sud. Pe teritoriul parcului trăiesc: maimuțe urlătoare, jaguari, urși polari, uri, anteaters, sloths și multe altele.

De asemenea, parcul cuprinde o populație foarte mare de păsări. Aici veți putea admira tot felul de specii de papagali de diferite culori, colibri mici, vultur-harpi și mulți alții.

În plus, zona este cunoscută nu numai pentru fauna sa bogată și plină de culori, ci și pentru unele atracții istorice nemaiîntâlnite. Printre acestea enumerăm: situri arheologice cu pictograme pre-columbiene și petroglife. Una dintre cele mai îndrăgite trasee de drumeții este vizitarea orașului pierdut, Ciudad Perdida .

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...