Răsturnare de situație în cazul reținerii lui Victor Pițurcă. Avocatul fostului antrenor face dezvăluiri din dosar. „Nu este nicio faptă penală”

Stan Filon 01.02.2023, 10:02
Răsturnare de situație în cazul reținerii lui Victor Pițurcă. Avocatul fostului antrenor face dezvăluiri din dosar. „Nu este nicio faptă penală”

Răsturnare de situație în dosarul din care face parte Victor Pițurcă, dar și fiul său, Alexandru Pițurcă! Avocatul fostului selecționer a fost invitat recent într-o emisiune, unde a susținut sus și tare că nu există nicio faptă penală de care să se facă vinovat clientul său.

Răsturnare de situație în cazul reținerii lui Victor Pițurcă

Așadar, avocatul lui Victor Pițurcă susține că fostul selecționer este nevinovat în dosarul în care sunt cercetate achizițiile făcute în pandemie. Mai mult decât atât, nu a înțeles exact c a vrut să facă procurorii DNA atunci când l-au reținut pe clientul său, după care nu au mai propus să se emită mandat de arestare pe numele său.

„Probabil că Parchetul având acest drept discreționar a luat hotărârea că trebuie să îl cheme din nou, eventual să îi aducă la cunoștință măsura procesuală care se impunea sau să îl audieze raportat la noile elemente care au reieșit din această audiere, care a durat destul de mult. Victor Pițurcă și-a menținut poziția și a precizat clar că își susține nevinovăția. A spus clar că evident s-ar fi prezentat în orice situație deși s-a simțit foarte rău și că va da o declarație la momentul în care va lua la cunoștință tot materialul probatoriu, având în vedere calitatea pe care o are acum, de inculpat. Nu ar fi o situație de negare, ci doar de respectare a unui drept procedural, dânsul urmând ca ulterior să își formuleze o apărare față de ce se întâmplă acolo, menținându-și chiar poziția de nevinovăție”, a spus avocatul Iancu Toader pentru România TV.

Rasturnare de situatie in cazul retinerii lui Victor Piturca
Rasturnare de situatie in cazul retinerii lui Victor Piturca si a lui Alexandru Piturca (foto)

De ce nu s-a cerut mandat de arestare pe numele lui Victor Pițurcă

Apărătorul lui Victor Pițurcă a fost întrebat dacă i s-a cerut clientului său să facă un denunț sau să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției, avocatul a răspuns clar.

„Nu, față de mine cel puțin, nu! Și nici față de dânsul. Noi ne-am făcut apărarea, ne-am prezentat și ne-am susținut poziția participând și la celelalte acte de procedură. Absolut nu, au fost doar dezbaterile aferente cu argumentele avocaților și poziția pe care a avut-o Parchetul prin întrebările pe care le-a adresat”.

Avocatul încearcă să înțeleagă ce a vrut de fapt DNA-ul să facă atunci când s-a decis reținerea clientului său, însă nu s-a mers mai departe pentru obținerea unui mandat de 30 de zile.

„Nu pot să știu care a fost rațiunea Parchetului și nu sunt de acord cu teza asta pe care au îmbrățișat-o în ordonanța respectivă pentru că din punctul meu de vedere nu are niciun amestec. Nimic din ceea ce s-a vehiculat în presă nu este real despre ceea ce s-a spus că ar fi făcut. Este o situație care din punctul meu de vedere nu impunea o astfel de măsură raportat la persoana dânsului, la data la care se pretinde că s-ar fi petrecut faptele și raportat la circumstanța de cauză. De fapt nu este nicio faptă penală din punctul nostru de vedere”, a mai spus avocatul.

Avocatul Iancu Toader a confirmat informația potrivit căreia, Alexandru Pițurcă a fost încătușat în fața tatălui său, iar fostului selecționer i s-a făcut rău când a văzut această scenă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...