Rasele de câini care trăiesc foarte mult. Unii au ajuns și la 32 de ani

Ioana Bucur 05.01.2021, 15:33

Ce poate fi mai frumos decât viața cu animalul preferat de companie al omului, din cele mai vechi timpuri? Câinii vor aduce bucurie în orice familie, dar și multă suferință, în momentul în care ne părăsesc, pentru totdeauna. Acestea sunt rasele de câini care trăiesc foarte mult.

Rasele de câini care trăiesc foarte mult. Ce trebuie să aflați despre animalul de companie, înainte de a-l aduce acasă

Da, câinele este cel mai bun prieten al omului și un partener de nădejne pentru copii. Cine a avut norocul să crească cu un bulgăre blănos de dragoste în casă știe cât de frumoasă este viața cu un patruped, dar și cât de dureros este momentul „despărțirii”. Dacă vreți să vă bucurați cât mai mult de animalul de companie, alegeți una dintre rasele de câini care trăiesc foarte mult. Alegerea câinelui potrivit pentru fiecare familie nu ar trebui făcută superficial. Trebuie ținut cont de o multitudine de factori, de la temperamentul patrupedului până la problemele de sănătate specifice fiecărei rase.

Rasele de câini care au trăit până la 32 de ani
Rase încrucișate

10. Rasele de câini care trăiesc foarte mult – Rase încrucișate

În mod paradoxal, cei mai sănătoși câini nu sunt cei de rasă pură, ci „corciturile”. Bagajul genetic mai variat îi face mai puțin predispuși la boli sau probleme genetice transmise ereditar.

9. Pudel

În ciuda firii jucăușe și asemănării cu un ursuleț de pluș, pudelii sunt una dintre cele mai inteligente rase de câini. S-ar juca ore în șir și sunt extrem de activi. Cu o dietă echilibrată și exerciții fizice zilnice, pot ajunge până la 14 ani.

8. Chihuahua

Se spune că esențele tari se țin în sticle mici, iar patrupedele Chihuahua sunt dovada vie a expresiei. Adulții din această rasă în miniatură cântăresc în jur de șase kilograme și pot trăi chiar și două decenii.

Rasele de câini care au trăit până la 32 de ani
Basenji

7.  Rasele de câini care trăiesc foarte mult – Basenji

Mai puțin întâlniți ca animale de companie, Basenjii sunt, de fapt, câini de vânătoare. Un detaliu inedit despre această rasă este faptul că nu latră. În schimb, își exprimă trăirile printr-un sunet unic, asemănat, de unii stăpâni, unui yodel. Nu au probleme de sănătate specifice și trăiesc o viață lungă.

6. Malinois

Exemplarele ce aparțin acestei rase belgiene sunt câini de pază ideali. Nivelul foarte ridicat de energie de care dispun îi poate face destul de greu de stăpânit.

5. Ciobănesc de Pirinei

Mici și adorabili! Sunt câini folosiți, în special, la păstorie. Rasa era des întâlnită în Alpii francezi, creată pentru a păzi turme, pe terenuri dificile, multe ore din zi. Nu au probleme de sănătate, sunt extrem de rezistenți și pot trăi până la 17 ani.

4. Foxhound

Crescut pentru a vâna în haită, antrenat să alerge ore în șir, Foxhoud-ul, dacă are spațiu să alerge zilnic și primește o dietă echilibrată, poate trăi și 13 ani.

Rasele de câini care au trăit până la 32 de ani
Brac German

3. Brac german

Bracul german a fost crescut și folosit ca partener de vânătoare. În afara faptului că trăiesc mult – în jur de 10 sau 12 ani – neavând prea multe probleme de sănătate, acești câini nu năpârlesc.

2. Rasele de câini care trăiesc foarte mult – Ciobănesc

Ciobăneștii sunt una dintre cele mai potrivite rase de câini pentru familiile cu copii. Sunt jucăuși, deloc pretențioși și foarte sănătoși. În medie, trăiesc între 12 și 14 ani.

Rasele de câini care au trăit până la 32 de ani
Câine de cireadă australian

1. Câine de cireadă australian

Încheiem acest top zece cu un deținător de record mondial. Potrivit Guinness World Records, cel mai bătrân câine din lume a trăit până la 29 de ani. Era un câine de cireadă australian, pe care îl chema Bluey. Însă, cu toate că este deținătorul oficial al titlului, nu Bluey ar fi fost câinele ce a trăit cea mai lungă viață, ci Chilla, un exemplar din aceeași rasă, care a atins venerabila vârstă de 32 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...