Eroul zilei: Olesa, câinele jandarm a urmărit și prins un hoț în București. Animalul este foarte aproape de pensie

Ana Anitoiu 27.10.2020, 18:59
Eroul zilei: Olesa, câinele jandarm a urmărit și prins un hoț în București. Animalul este foarte aproape de pensie

Olesa, un câine al Jandarmeriei, care se apropie de pensie, după nouă ani de ”carieră”, a devenit eroul zilei. Patrupedul ”profesionist” n-a lăsat vârsta înaintată să îi stea în cale și a prins un hoț, în București.

Cum a ajuns câinele jandarm Olesa să prindă un hoț

După ce un hoț a furat banii din tejgheaua unui magazin aflat într-un cartier din București, câinele jandarm Olesa a pornit în misiune, alături de jandarmul cu care colaborează.

Întregul episod a fost povestit pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. Alături de mesaj a fost publicată și o imagine cu câinele jandarm Olesa, care mai are un pic până la pensionare.

”«Ajutor, ajutor, mi-a luat banii din tejghea!» – acesta era strigătul auzit de colegii noștri care se aflau în serviciul de patrulare într-un cartier din București. Mihai și Olesa au pornit de îndată în urmărirea unui bărbat care tocmai furase o sumă de bani dintr-un magazin”, arată mesajul Jandarmeriei Române.

Cainele jandarm Olesa a prins un hot, in Capitala
Cainele jandarm Olesa a prins un hot, in Capitala

Cum a prins câinele jandarm hoțul. Ce se va întâmpla cu Olesa, la pensie

Câinele jandarm Olesa și colegul său au parcurs o distanță cu mașina. Apoi, partenerii au trecut la urmărirea pe jos, pentru a prinde hoțul.

”Au reușit, după o cursă de o jumătate de kilometru, să-l prindă pe făptaș, într-o zonă în care numai Olesa, prin agilitatea ei, ar fi putut ajunge.

Banii au fost recuperați și restituiți proprietarului, în timp ce autorul faptei a fost condus la secția de poliție pentru continuarea cercetărilor”, au mai transmis jandarmii, pe pagina lor de Facebook.

Câinele jandarm Olesa a avut o carieră de nouă. În curând, patrupedul va ieși la pensie. Atunci când își va încheia cariera, acesta va fi adoptat de familia lui Mihai, jandarmul care a colaborat cu el, de-a lungul timpului.

Povestea și imaginea cu Olesa au strâns numeroase aprecieri pe platforma de socializare Facebook, precum și multe comentarii.

”Doua suflete frumoase! Felicitări!”, ”Felicitări! Este cumplit când acești câini sunt abandonați”, ”Siguranță și încredere”, ”Prieteni adevărați”, ”Bravo!” și ”Respect”, au fost câteva dintre comentariile pe care le-au primit câinele Olesa și jandarmul cu care formează o echipă.

În luna februarie, un câine asemănător cu Olesa a ajuns într-o situație mai puțin plăcută. Aldo, un câine polițist, a rămas fără instructorul său, care a ieșit la pensie. Patrupedul ar fi avut probleme să se obișnuiască cu un nou instructor. Atunci, a fost făcută o petiție pentru Aldo. Detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...