Trucuri ca să evitați plictiseala câinelui când lipsiți de acasă

trucuri pentru a evita plictiseala cainelui cat timp lipsiti de acasa

Adoptarea unui câine implică alocarea de timp educației, socializării sale, dar și pentru bunăstarea sa. Din păcate, nu toți oamenii pot fi cu câinele lor 24 de ore pe zi. Dimineața, unii trebuie să meargă la muncă și astfel va începe o așteptare foarte lungă pentru animalul de companie, cea a întoarcerii. Iată câteva trucuri astfel încât câinele să nu se plictisească în timp ce lipsiți de acasă. Câinele este un animal foarte sociabil și de aceea are nevoie de multă stimulare pentru a se simți bine. Dacă lucrați mai mult de 8 ore zilnic și nu aveți o soluție pentru ca cineva să vină să vadă câinele în timpul zilei, poate ar trebui să renunțați la ideea adopției. Totuși, există sfaturi și soluții pentru a evita plictiseala câinelui, în absența voastră

Cum să evitați plictiseala câinelui când nu sunteți acasă

Care sunt semnele plictiselii la câini, vorbind mai întâi de cei ai căror stăpâni sunt acasă, dar indisponibili. Multe comportamente asociate cu ceea ce se numec “prostii” pot reflecta plictiseala la aceste patrupede. Dornic să atragă atenția, câinele latră pentru a obține o reacție, geme, se plimbă prin casă, zgârie ușa … Pe scurt, face totul pentru a fi observat de stăpânul său sau de cineva din casă. Pentru a nu încuraja aceste comportamente enervante, trebuie să-l educați foarte devreme și să-l faceți să înțeleagă printr-un „NU” pronunțat ferm că nu sunteți de acord, fără să-i acordați mai multă atenție. Când va fi calm, va exista o recompensă pentru acest comportament pozitiv.

Altă posibilitate: câinele este inactiv, nu îl interesează nimic și te privește cu un ochi îndepărtat. Mult mai puțin enervant decât comportamentele anterioare, ar trebui, totuși, luat în serios, deoarece, dacă nu este foarte bătrân, un câine nu are nevoie de pauze foarte lungi după o perioadă activă. Din nou, doar un medic veterinar va putea exclude ipoteza unei boli sau a unei manifestări anxioase, care va trebui tratată.

Comportamentul distructiv al cainelui este motiv de preocupare pentru stapani

Comportamentul distructiv al cainelui este motiv de preocupare pentru stapani

Câinele poate deveni o problemă când e lăsat singur

Dacă proprietarul este absent, câinele se poate comporta distructiv, atacând mobilierul, ușile, chiar îmbrăcămintea. La pui, acest comportament este calificat drept „normal” până la o anumită vârstă. La câinii de vânătoare faptul de a dezgropa plante, de exemplu, este instinctiv înainte de educație, dar la un câine adult dezvăluie plictiseala sau chiar o patologie a hiperactivității. Feriți-vă de termenul „plictiseală” legat prea des de cel referitor la ființele umane.

Anumite comportamente similare cu cele observate la om în caz de plictiseală sunt în realitate simptome de patologii sau defecte de antrenament. Un medic veterinar va putea detecta aceste probleme, însă costurile suportate sunt uneori semnificative. Un abonament la o companie de asigurări reciproce acoperă asemenea costuri de consultare.

trucurile prin care cainele evita plictiseala

Trucurile prin care cainele evita plictiseala

Animalul trebuie obișnuit treptat

Pentru ca un câine să nu sufere în absența stăpânului, trebuie să se obișnuiască treptat de la vârsta de 6 luni, perioadă în care e necesar să dobândească și o maturitate socială suficientă pentru a fi îngrijit de altcineva decât de stăpânul lui. Plimbările lungi, dimineața și seara îi oferă posibilitatea de a face mișcare și de a se elibera de anxietate, la fel ca jocurile obișnuite. Odată singur, își va gestiona absența mult mai bine petrecându-și timpul cu așa-numitele jucării „de ocupație” (Internet, magazine de animale …) lăsate la dispoziția sa sau cu oase specifice de mestecat. 

De asemenea, puteți menține un sunet de fundal precum radioul sau televizorul, îi puteți permite accesul la balcon sau grădină, dacă este îngrădită și echipată cu o cușcă, astfel încât câinele să se poată proteja de intemperii. În cazul unei absențe prelungite, o persoană dragă sau o dădacă de animale de companie pot veni să se joace și să meargă la plimbare cu animalul. Pensiunile de câini sunt o soluție bună dacă nu-l puteți lua cu voi în vacanță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI