Cinci metode prin care să-ți îngrijești câinele în mod corect. Sfaturi utile pentru toți iubitorii de patrupezi

Stan Filon / 23.10.2020, 18:02
Cinci metode prin care să-ți îngrijești câinele în mod corect. Sfaturi utile pentru toți iubitorii de patrupezi

Câinele este cel mai bun prieten al omului, dar omul trebuie să se asigure că patrupedul su este sănătos și vesel. Doar în aceste condiții câinele își poate revărsa întreaga afecțiune pentru stăpânul său. Ți-au luat un câine de curând sau ești deja stămul unui patruped, atunci trebuie să știi exact ce trebuie să faci pentru ca acesta să fie sănătos și voios.

Iată cinci metode prin care să-ți îngrijești câinele în mod corect

În rândurile de mai jos vei găsi cinci sfaturi foarte utile pentru proprietarii de câini, care îi va ajuta să aibă grijă așa cum se cuvine de companionii lor, mai ales că s-a înființat și Poliția Animalelor, care poate acorda amenzi destul de mari pentru stăpânii care-și neglijează animalele.

Sănătatea cîinelui este foarte importantă, așadar trebuie să te asiguri că acesta este deparazitat, pentru a nu avea chiar și tu probleme de sănătate, mai ales dacă lociuești la bloc, iar câinele stă foarte mult timp în jurul tău. Prin această metodă te asiguri că acesta poate ieși afară în siguranță pentru a se juca, alerga și a cunoște alți câini, ținând, în același timp, paraziții la distanță. De asemenea, poți lua în calcul și sterilizarea/castrarea acestuia pentru a preveni diferite afecțiuni.

Iata cinci metode prin care sa-ti îngrijesti cainele in mod corect
Iata cinci metode prin care sa-ti îngrijesti cainele in mod corect

Așa îți menții patrupedul sănătos și plin de viață

Vaccinurile câinelui sunt și ele foarte importante! Acestea ține foarte multe boli departe de câțelul tău, așadar nu sări peste niciunul. De altfel, o vizită semestrială în cabinetul medicul veterinar – pentru igienizare sau pur și simplu pentru a discuta despre schimbarea hranei, îngrijire și altele – te va ajuta să-ți meții câinele echilibrat și sănătos.

Și câinii pot pierde lupta cu kilogramele în plus, iar singurul responsabil ești tu, stăpânul său. Mersul pe jos și joaca alături de câinele tău îl va menține în formă, sănătos din punct de vedere psihic și mult mai tolerant cu persoanele străine. Exercițiile fizice regulate ajută, de asemenea, la menținerea greutății, crescând în același timp și masa musculară. Tipul de exercițiu al câinelui tău va depinde de rasă, sex, vârstă și starea generală de sănătate, lucru care tot veterinarul te va învăța.

Controlează-i greutatea patrupedului tău constant și ai grijă ca acesta să nu devină supraponderal sau obez. Tu le poți controla atât calitatea hranei cât și cantitatea acesteia, așadar fii cu băgare de seamă.

O altă problemă care poate semnala o boală a câinelui este respirația urât mirositoare a cățelului poate fi un semn al problemelor dinților sau gingiilor. Resturi de alimente, saliva sau placa bacteriană se pot acumula în gingii și dinți. Așadar, periază-i dinții în mod frecvent pentru că sănătatea orală este extrem de importantă. Verifică-i dinții și gingiile săptămânal, iar când ajungi în cabinetul medicului veterinar nu uita să-l întrebi despre instrucțiunile privind periajul regulat cu pastă de dinți canină. Dacă ți-a plăcut articolul poți intra să citești informații suplimentare aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI