Proteste în Grecia după ce s-au impus măsuri noi împotriva COVID-19. Ce se întâmplă în țara unde vor toți românii să meargă în vacanță

Ioana Bucur 15.07.2021, 16:32
Proteste în Grecia după ce s-au impus măsuri noi împotriva COVID-19. Ce se întâmplă în țara unde vor toți românii să meargă în vacanță

Creșterea numărului de infectări cu SARS-CoV-2 a adus noi restricții în mai multe state din Europa. Proteste în Grecia după ce s-au impus măsuri noi împotriva COVID-19. Ce se întâmplă în țara unde vor toți românii să meargă în vacanță.

Proteste în Grecia după ce s-au impus măsuri noi împotriva COVID-19

Noile restricții anunțate de Guvernul de la Atena au stârnit un val de nemulțumire în rândul populației. Proteste în Grecia, miercuri seara, după anunțul făcut de autorități. În jur de patru mii de persoane au ieșit pe străzile din capitala țării.

Estimările cu privire la numărul participanților au fost oferite de Poliție, oamenii legii precizând că au existat și incidente în care manifestanții au devenit, pe alocuri, violenți.

„Spunem nu!”, „Demisia!”, au scandat protestatarii, dintre care unii au atacat jurnalişti şi fotografi.

Restricții în Grecia

La începutul săptămânii, premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunţat că, începând de la data de 16 august, vaccinarea va fi obligatorie pentru toți angajații care lucrează în căminele de bătrâni. Mai mult, de la 1 septembrie, obligativitatea se va aplica și întregului personal medical. Cei care nu se vor conforma vor fi sancționați sau ar putea chiar să își piardă locul de muncă.

O zi mai târziu, Guvernul de la Atena anunța că toți clienții care vor vrea să intre în interiorul restaurantelor şi barurilor, în Grecia, este necesar să prezinte un certificat de vaccinare împotriva Covid-19 sau un test negativ Covid-19 efectuat cu cel puţin 72 de ore mai înainte. Noua măsură va fi valabilă până la finalul lunii august.

„Este crucial să nu lăsăm impresia că pierdem controlul asupra acestei pandemii, pentru ca industria noastră a turismului să poată fncţiona în mod normal”, a declarat într-o conferinţă de presă ministrul grec al Dezvoltării Adonis Georgiadis.

Proteste noi în Grecia după ce s-au impus măsuri noi împotriva COVID-19
Restricții noi în Grecia

Autoritățile din Grecia au lansat aplicația COVID FREE GR, ce poate scana pașaportul de vaccinare european și rezultatele testelor PCR rapide. Aceasta le permite angajaților din localuri să respecte noile restricții impuse până la finalul lunii august. În plus, întreprinderile publice sau private au fost autorizate să-și întrebe salariații dacă și-au fcut sau nu vaccinul anti-Covid-19.

Grecia a înregistrat la începutul acestei săptămâni 2.065 de cazuri noi de Covid-19 şi zece morţi din cauza infecției cu virusului SARS-CoV-2.

Franța își obligă medicii să se vaccineze împotriva Covid-19

La câteva ore după anunțul făcut de Guvernul de la Atena, Franța a anunțat că vaccinarea personalului medical devine obligatorie.

„Vaccinarea va fi obligatorie pentru toţi cei care vor fi în contact cu persoane fragile. Din 15 septembrie vor fi efectuate controale şi se vor lua măsuri.

Avem un mare avantaj: vaccinul. Acesta ne protejează contra variantei delta. Cu cât ne vaccinăm mai mulţi, cu atât vom evita spitalizările. Începe o nouă cursă de viteză”, a anunțat, luni seară, președintele francez Emmanuel Macron.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...