Restricții noi în Grecia. Ce trebuie să facă românii pentru a se bucura de vacanță în liniște

Badea Violeta 14.07.2021, 19:02
Restricții noi în Grecia. Ce trebuie să facă românii pentru a se bucura de vacanță în liniște

Vești proaste pentru cei care se pregătesc să plece în vacanță în Grecia! Au fost anunțate restricții noi în această țară, iar toate persoanele care vor să-și petreacă concediul acolo trebuie să cunoască toate aceste reglementări. Iată ce trebuie să facă românii pentru a se bucura de vacanță în liniște!

Restricții noi în Grecia

Toți românii care se pregătesc să plece în vacanță în Grecia trebuie să respecte câteva reglementări. Toți turiștii care vor să intre în restaurante, baruri şi cafenele trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore. Menționăm că vorbim despre localurile care deţin spaţii în interior. Această regulă nu este valabilă și pentru cei care vor să facă consumație pe terasă.

Restricțiile vor rămâne în vigoare cel puțin până în luna august. Conform noilor reglementări, toate locurile în localurile „indoor” vor trebui să fie pe scaune pentru a se evita aglomerația. Singura excepție de la această regula sunt terasele. Persoanele care preferă să mănânce în aer liber nu vor trebui să facă dovada vaccinării sau a testului negativ.

″Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal″⁣, a precizat ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

Restrictii noi in Grecia
Restrictii noi in Grecia

Ce trebuie să facă românii pentru a se bucura de vacanță în liniște

Guvernul a lansat și o aplicație pentru a se eficientiza această nouă procedură. Numele acesteia este COVID FREE GR și are capacitatea de a scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR. În cel mai scurt timp, aceasta va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele „indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Ultimele date arată că, Grecia a înregistrat un număr îngrijorător de 2.065 de cazuri noi de COVID-19 şi nu mai puțin de zece decese în ultimele 24 de ore. Astfel, această țară a ajuns la un număr total al persoanelor infectate cu noul coronavirus de 440.872, dintre care 12.802 de cazuri fatale. Statistica se face începând din luna februarie a anului trecut. Conform datelor, multe dintre noile infectări sunt în rândul tinerilor. Medicii trag un semnal de alarmă asupra riscului unui nou val epidemic.

Întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la data de 16 august să se vaccineze cu prima doză, a anunțat ministrul sănătăţii Vassilis Kikilias. Același lucru este valabil și pentru personalul medical din spitale şi policlinici cu data de 1 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...