Proteste împotriva unui profesor de liceu din Canada care poartă niște sâni falși uriași. ”Este școală, nu circ”.Se solicită un cod vestimentar

Mihnea Tălău 24.09.2022, 13:31
Proteste împotriva unui profesor de liceu din Canada care poartă niște sâni falși uriași. ”Este școală, nu circ”.Se solicită un cod vestimentar

Kayla Lemieux, profesoară de tehnologie la liceul Oakville Trafalgar High School din Canada, situat într-un cartier rezidențial de lux, la aproximativ 25 de mile vest de Toronto, a atras atenția la nivel mondial după ce pe rețelele de socializare au apărut fotografii și videoclipuri în care își poartă sânii falși prin clasele de curs.

Protestatarii susțin că: „Aceasta este o școală, nu un circ”

Elevii s-au alăturat protestatarilor din fața școlii unde Lemieux predă, în timp ce autoritățile iau în considerare introducerea unui cod vestimentar, pentru a o obliga să își atenueze aspectul.

Sub presiunea părinților furioși, Consiliul Școlar al Districtului Halton a emis o declarație în care explică faptul că are mâinile legate din cauza Codului drepturilor omului din provincie, scrie Daily Mail.

Elevii par să fie în spatele acestei acțiuni. Mai mulți s-au alăturat vineri unui mic protest în fața școlii, iar unul dintre ei a declarat:

„Aceasta este o școală, nu un circ. Vrem doar să învățăm”, susțin elevii.

O moțiune a fost înaintată miercuri, la o ședință a consiliului școlar, pentru a lua în considerare modificarea codului vestimentar – ceea ce ar putea însemna că Lemieux ar putea fi nevoit să renunțe la sânii protetici care se întind pe țesătură, care se vând online cu până la 1.000 de dolari.

Cu câteva minute înainte de ultimul clopoțel de vineri, un mic grup de protestatari a apărut la capătul aleii școlii, strigând către oficialii școlari să ”ne protejeze copiii”.

Se cere instituirea unui cod vestimentar și pentru profesori nu numai pentru elevi

De cealaltă parte a străzii, mai multe persoane au ținut pancarte pe care scria ”Incluziunea nu este o scuză pentru depravare”. O persoană a ținut o pancartă pe care scria: „Propaganda personală a profesorilor nu are ce căuta în clasă”.

Un grup de elevi, majoritatea din clasele terminale, s-a alăturat protestului.

Ofițerii de poliție, în fața unei mulțimi care a ajuns la aproape 100 de persoane, au escortat vehiculele în afara parcării școlii.

”Vă mulțumim că vorbiți în numele nostru. Aceasta este o școală, nu un circ! Noi vrem doar să învățăm! Nu merge la școală pentru a fi distrași’. a strigat un elev.

Elevii care s-au alăturat scandalului au spus că sunt obligați de un cod vestimentar care interzice sfârcuri sau organe genitale vizibile, așa că se întreabă de ce aceleași reguli nu se aplică și lui Lemieux.

Administratorul școlii a prezentat o moțiune prin care „directorul să fie rugat să prezinte din nou consiliului, până în noiembrie 2022, un raport care să abordeze diferitele considerații privind codul vestimentar„.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...