Protest pe internet pentru Aldo, câinele polițist din Ialomița care și-a pierdut însoțitorul. Număr impresionant de oameni care au semnat petiția. “Salvați-l!”

Mirabela Năstase 09.02.2020, 14:27
Protest pe internet pentru Aldo, câinele polițist din Ialomița care și-a pierdut însoțitorul. Număr impresionant de oameni care au semnat petiția. “Salvați-l!”

”Salvați-l pe Aldo, câinele polițist” – este petiția prin care 8000 de cetățeni fac apel la MAI să îi mai acorde o șansă lui Aldo, câinele ziolat și sedat pentru că refuză noul partener, impus după ce instructorul său a ieșit la pensie.

Protest pe internet pentru Aldo, câinele polițist din Ialomița care și-a pierdut însoțitorul

Gabriel Dobre, instructorul și partenerul câinelui polițist Aldo, un ciobănesc german, vreme de 6 ani a transmis că s-au făcut petiții prin email, dar și online, prin care cerere să se ”repare” stresul la care a fost supus câinele polițist în ultima perioadă, dar și dispunerea trimiterii lui Aldo la Țăndărei.

Poliția Română, IPJ Ialomița, a trecut o săptămână de la despărțirea lui Aldo de cel care i-a fost om timp de 6 ani. S-au transmis petiții prin e-mail, a fost inițiată o petiție online prin care sunteți rugați să stopați orgoliul unui șef și să dispuneți trimiterea lui Aldo la Țăndărei. Acel șef n-o să se supere și nici n-o să-și dea demisia pentru că veți repara stresul la care a fost supus câinele polițist. Am văzut că MAI prezintă cazurile pozitive în care sunt implicate animale ale instituției ori salvate de angajații MAI. A rezolva acest caz ține tot de faptele bune pe care le fac oamenii MAI. Petiția online are aproape 8.000 de semnături”, a transmis polițistul Gabriel Dobre, instructorul și partenerul câinelui polițist Aldo vreme de 6 ani.

Probleme de acomodare

Gabriel Dobre a aflat că, fostul său partner, Aldo, ar fi avut probleme de acomodare cu noul instructor și, mai mult, că cei de la IPJ Ialomița ar fi decis să îl sedeze, pentru că câinele devenise agitat și speriat de noua schimbare. Astfel că, polițistul pensionat, ca și alte rase de câini, acum le cere șefilor din MAI să îi mai acorde o șansă lui Aldo, oferindu-i o perioadă de tranziție de la un instructor la altul, pentru a se putea acomoda cât mai ușor cu noul partener. Potrivit Gândul.info, Gabriel Dobre spune că a cerut conducerii IPJ Ialomița să îl viziteze pe câinele polițist pe care l-a crescut în Țăndăreu, în curtea sa și cu resursele proprii. A fost refuzat însă, iar Aldo a intrat în depresie, după cum afirmă specialiștii în psihologia canină. Acesta ar putea chiar să refuze hrana, și chiar să moară, din cauza ”supărării”.

„Astăzi, cu siguranță ai fi alergat prin zăpadă! Astăzi, doar privești, „sechestrat” de 8 zile, fără libertatea de a alege! Cine vă credeți voi, foștii mei șefi, Dumnezei! Cine vă dă voie să vă răzbunați pe un suflet nevinovat! Cunoașteți voi, nespecialisti fiind, prin ce traume trece fostul meu partener de nu mă lăsați să-l văd? Cu siguranță că răzbunarea voastră era fără margini, daca v-ați permis să mă sancționați cu doua zile înainte de încetarea raporturilor de serviciu! Singurul lucru de care îmi pare rău, după o cariera în acest sistem, este ALDO!”, a mai scris Gabriel Dobre.

Textul petiției online sună cam așa:

Un polițist din Țăndărei se pregătește de pensionare și trebuie să „predea” la inspectorat câinele de serviciu, partenerul lui. Mai jos, „problema” prietenului, partenerului om: „Despărțirea de partener? Cum a fost? Greu de descris în cuvinte! Și ca totul să fie împotriva mea și suferința câinelui mai mare… a fost predat la reședința de județ și nu la padocul subunității (Poliția Țăndărei), care era cu mult mai bun decât prezenta locație!. Și asa, Aldo a ajuns la Slobozia deși la Poliția Țăndărei exista padoc. Nu mai am acces la el, cu toate că mi-am arătat disponibilitatea să fiu prezent pentru a se reuși acomodarea cu noul coleg! Pai… ce performanță sa ceri câinelui? Ca și alți câini va sta probabil într-un padoc de aproximativ 2 m.p. fără a mai avea libertatea cu care fusese obișnuit – padocul de acasă avea 30 m.p. cu boxă de 6 m.p. Va fi destul de dificil noului conductor să se acomodeze cu un câine pe care nu-l dorește și pentru care cere sedarea atunci când vrea să se apropie de el. L-am crescut ca un rege și a ajuns sclav!” Stimabili șefi ialomițeni, dacă la Țăndărei este loc amenajat pentru câinii polițiști iar Petruș Gabriel Dobre, fostul vostru coleg s-a oferit să ajute la acomodarea câinelui cu noul partener, de ce nu ajutați bietul animal?Vă cerem respectuos ca ALDO sa ajungă în padocul unde a stat până acum și să poată fi alaturi de polițistul care l-a îngrijit pentru a avea o acomodare mai ușoară”, se arată în textul petiției online, pe care o puteți citi în integralitate AICI

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe