Prognoza meteo zilnică, 24 iulie 2022. Se ajunge din nou la 41 de grade

Andra Daoud 23.07.2022, 23:16
Prognoza meteo zilnică, 24 iulie 2022. Se ajunge din nou la 41 de grade

Vremea rămâne în continuare caldă, iar valul de caniculă se va resimți puternic și duminică, 24 iulie. Meteorologii au emis două avertizări de temperaturi ridicate, una cod galben și una cod portocaliu. Care sunt zonele vizate și unde se vor înregistra temperaturi de peste 40 de grade Celsius, duminică.

Prognoza zilei de duminică, 24 iulie

Ultima zi a săptămînii vine cu temperaturi ridicate în majoritatea regiunilor. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări de caniculă, valabile pentru această zi. Prima este o avertizare cod galben, care va fi valabilă în zilele de 24 și 25 iulie. Valul de căldură se va accentua în sudul și sud-estul țării. În aceste zone, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maximele în aceste zone se vor încadra între 35 și 37 de grade Celsius.

Tot pentru ziua de duminică, 24 iulie, este în vigoare și o avertizare cod portocaliu de caniculă. Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei sunt sub cod portocaliu de căldură, iar valorile termice înregistrate mai ales în a doua parte a zilei vor ajunge la maxime de 41 de grade Celsius. Noaptea nu se vor înregistra mai puțin de 22 de grade. Și aici indicele temperatură-umezeală va atinge pragul de 80 de unități.

În jumătatea de nord a țării, local și pe arii restrânse, vor fi perioade scurte de instabilitate atmosferică. Aici vor fi intensificări ale vântului, vijelii, grindină și descărcări electrice și ploi torențiale.

 

Prognoza meteo zilnica, 24 iulie 2022. Se ajunge din nou la 41 de grade
Prognoza meteo zilnica, 24 iulie 2022

„Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice”

„Astăzi şi mâine (n.r. vineri și sâmbătă) rămânem pe avertizare de cod portocaliu pentru partea de vest, nord-vest, sud-vest a ţării, respectiv, Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi vestul Maramureşului. Ne aşteptăm ca valul de căldură să se intensifice, vorbim de temperaturi între 38–40 de grade şi minime care nu vor coborî sub 20-22 de grade şi disconfortul termic va fi accentuat.

Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a ţării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a ţării maximele vor fi cuprinse între 38-40 de grade, nopţile tropicale, minimele nu vor coborî sub 20-22 de grade şi disconfortul va fi unul accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unităţi.

Vorbim şi de averizarea meteorologică de cod galben astăzi şi mâine care rămâne valabilă în cea mai mare parte a ţării pentru că şi în aceste zone valorile de temperaturi vor fi cuprinse între 35–37, iar pentru ziua de duminică şi luni vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben pentru că regiunile sudice şi sud-estice temperaturile rămân în acelaşi ecart de 35–37 de grade.”, a declarat vineri directorul ANM, Elena Mateescu.

 

Urmăriți Impact.ro și pe