Trucuri pentru somn în nopțile caniculare. Metoda egipteană nu dă greș niciodată

Ioana Bucur 23.07.2022, 12:48
Trucuri pentru somn în nopțile caniculare. Metoda egipteană nu dă greș niciodată

Știm foarte bine că zilele toride continuă cu nopți caniculare, iar pentru mulți români, asta înseamnă un somn deloc odihnitor. Dacă folosirea aerului condiționat nu este o soluție pentru tine, am găsit o serie de trucuri ce te vor ajuta să treci mai ușor peste temperaturile ridicate din dormitor. Unul dintre ele, metoda egipteană, nu dă greș niciodată.

Cele mai bune trucuri pentru somn în nopțile caniculare

Sfârșitul lunii iulie a venit la pachet cu mai multe avertizări de temperaturi ridicate în aproape toate zonele țării. Dacă în timpul zilei avem la îndemână mai multe metode de a ne feri de căldura de afară, adevărata provocare este noaptea, în momentul în care trebuie să ne culcăm. Pentru foarte mulți români, aerul condiționat nu este o variantă, fie că nu au un asemenea aparat în casă sau îl au și nu vor să îl pornească de teama facturilor tot mai mari la curentul electric sau, pur și simplu, nu îl pot suporta.

Lista cu trucuri pentru somn în nopțile caniculare nu este deloc scurtă. O primă soluție vizează chiar lenjeria de pat. Evită satinul, mătasea sau poliesterul când temperaturile sunt ridicate și optează pentru seturile făcute din bumbac și în culori deschise.

Trucuri pentru somn in noptile caniculare. Metoda egipteana nu da gres niciodata

Metoda egipteană

Un alt truc, ce pare bizar, dar care dă rezultate, este ca înainte de a merge la culcare, să pui cearceaful într-o pungă și să îl bagi apoi în frigider sau congelator timp de câteva minute. Evident, nu te va răcori până dimineața, dar te va ajuta până vei reuși să adormi.

Mai avem și metoda egipteană. Practicată acum aproape în întreaga lume, este una dintre cele mai eficiente în nopțile caniculare. Tot ce trebuie să faci este să pui un prosop sau un cearceaf în apă rece și să te învelești apoi cu ele.

O sursă nebănuită de căldură în locuință sunt becurile. Așadar, dacă vrei să scazi cu câteva grade temperatura din dormitor, evită să ții becurile aprinse.

Un alt truc foarte simplu și care dă rezultate este răcirea picioarelor. Degetele sunt printre cele mai sensibile părți ale corpului la temperatură. Astfel, te poți răcori, din cap până în picioare, dacă le ții câteva minute în apă rece înainte de a merge la somn.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...