Prognoza meteo pentru weekend-ul 5-7 iunie. Ce se întâmplă cu vremea în întreaga țară

Redacția IMPACT 04.06.2020, 18:32
Prognoza meteo pentru weekend-ul 5-7 iunie. Ce se întâmplă cu vremea în întreaga țară

După ploile îndelungate, însoțite de tunete, fulgere, dar și descărcări de grindină în aproape toată țara, vremea se schimbă radical. La ce temperaturi să ne așteptăm în primul weekend de vară, în România?

Ce se întâmplă cu vremea în weekendul 5-7 iunie?

După vremea severă care a împânzit în această săptămână mai toate orașele țării, meteorologii vin în sfârșit cu vești bune pentru români. Începând de vineri, vremea va fi caldă în toată țara. Temperaturile vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade Celsius. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe spaţii mici averse slabe în zonele montane şi în sud-vest.

Vremea se anunță caldă pentru acest weekend.
Vremea se anunță caldă pentru acest weekend.

Vara pare abia acum să-și intre considerabil în drepturi și asta pentru valorile din termometre vor ajunge și până la 32 de grade Celsius. În Câmpia Română, temperaturile vor urca spre 32 de grade Celsius. Și Sudul Moldovei și Bărăganul vor avea parte de valori ridicate, de 30 de grade. Local, soarele va predomina în toată țara și doar undeva spre după-amiază vor apărea averse de ploaie, în sudul, centrul și nord-estul României.

Se vor acumula şi 25 l/mp, vântul va fi activ, iar presiunea atmosferică scăzută. Şi duminică meteorologii ANM anunță vreme frumoasă și caldă, chiar dacă, local, vor apărea și câțiva stropi de ploaie.

Vremea la mare în weekendul 5-7 iunie

Pe litoral, vremea se menține, de asemenea, frumoasă pentru weekendul 5-7 iunie, însă va fi ceva mai răcoare la marginea mării, cu temperaturi care nu vor depăși 25 de grade Celsius.

Sâmbătă, pe litoralul românesc vremea va fi frumoasă, cu cer predominant senin și câțiva nori înalți. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 și 20 de grade Celsius, iar cele maxime între 21 și 25 de grade Celsius.
Duminică, vremea se va menține la fel de frumoasă, dar cu temperaturi care nu vor depăși 22 de grade Celsius. Meteorologii ANM spune că aceste temperaturi sunt normale pentru această perioadă.

 

 

Sursa foto: pixabay.com

Urmăriți Impact.ro și pe