Prognoza meteo pentru marți, 20 octombrie 2020. Veste surprinzătoare de la meteorologi. Temperaturile vor avea valori anormale pentru această perioadă

Iancu Andreea 20.10.2020, 11:14
Prognoza meteo pentru marți, 20 octombrie 2020. Veste surprinzătoare de la meteorologi. Temperaturile vor avea valori anormale pentru această perioadă

Chiar dacă în zonele montane și-a făcut deja apariția prima zăpadă, prognoza meteo de marți, 20 octombrie anunță vești bune. Se pare că iarna nu se instalează deocamdată, meteorologii vorbind despre temperaturi neașteptate pentru această perioadă din an.

Prognoza meteo, marți, 20 octombrie. Cum va fi vremea în țară

Specialiștii în meteorologie anunță o creștere neașteptată a temperaturilor, în special către finalul săptămânii. Se pare că responsabil pentru valori de până la 24-25 de grade Celsius este un val de aer cald ajuns pe teritoriul țării noastre. Astfel, prognoza meteo din 20 octombrie se anunță una favorabilă.

Începând de dimineață, cerul prezenta fenomene precum ceața și nebulozitate joasă. Acestea s-au manifestat izolat, parțial în centrul și sud-estul țării, dar și în zona nordică a României. Totuși, în rest, cerul va fi senin.

Pe de altă parte, vântul va sufla slab și moderat. Local, bruma poate fi resimțită în zonele depresionare, dar și la deal, precum și pe arii restrânse în vest, sud-vest, centru și nord-est. Temperaturile înregistrate dimineața, la ora 8 se încadrau în jurul valorilor de -4 grade la Sibiu și 14 grade Celsius la Constanța.

Prognoza meteo de astăzi, 20 octombrie, este una cu vreme frumoasă. În ciuda faptului că debutul zilei va fi mai rece decât în mod normal, temperaturile resimțite în restul zilei sunt obișnuite acestui sezon. De asemenea, cerul va fi variabil spre senin, însă în unele zone va fi înregistrată nebulozitate joasă și pe arii restrânse ceața. Pe de altă parte, vântul va sufla slab până la moderat, prezentând intensificări pe crestele montane. Astăzi, temperaturile maxime se vor încadra în jurul valorilor de 11-17 grade Celsius.

Prognoza meteo, marți, 20 octombrie foto - Pexels
Prognoza meteo, marți, 20 octombrie
foto – Pexels

Cum va fi vremea în București, astăzi, 20 octombrie

În Capitală, prognoza meteo se anunță una cu vreme bună. Cerul va fi senin pe tot parcursul zilei, cu unele înnorări izolate. Vântul va sufla slab astăzi. În ciuda faptului că dimineața se înregistrau 3 grade Celsius la Băneasa, 4 grade Celsius în zona Filaret și 5 grade Celsius la Afumați, temperaturile vor crește. Astfel, maximele de astăzi vor atinge valori de 16-17 grade.

Bucureștenii se vor bucura astfel de o vreme frumoasă de toamnă, ziua de 20 octombrie aducând temperaturi normale pentru această perioadă a anului. Cu vânt care suflă slab spre moderat și un cer senin în majoritatea zilei, Capitala beneficiază de o prognoză meteo cu vreme bună. De altfel, meteorologii anunță vești neașteptate către finalul de săptămână, când vremea se va încălzi. Temperaturile se vor situa chiar în jurul valorilor de 20 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...