Prognoza meteo joi, 14 ianuarie. Cât mai ține vremea rea în România, anunțul meteorologilor

Stan Filon 13.01.2021, 17:59
Prognoza meteo joi, 14 ianuarie. Cât mai ține vremea rea în România, anunțul meteorologilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru ziua de joi, 14 ianuarie. Astfel, aflăm că vremea va fi rece, dar va ninge! Bucureștenii vor avea parte de o nouă zi cu ninsori masive, dar și temperaturi scăzute, normale pentru această perioadă.

Așa arată prognoza meteo de joi, 14 ianuarie

Vremea se anunță una rece în toată țara, pe 14 ianuarie. Meteorologii au emis o informare de ninsori în vestul, nordul și centrul țării, valabilă joi şi vineri. La munte însă ninsoarea va fi răvășită de rafale de vânt de până la 80 de kilometri pe oră. La munte se vor înregistra cantități de 15-20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Cerul va avea înnorări şi va ninge, temporar în vest, centru, nord şi la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar seara şi noaptea, pe suprafeţe mici, trecător în sudul ţării.

Prognoza meteo joi, 14 ianuarie
Prognoza meteo joi, 14 ianuarie

Vine vortexul polar în România

Vântul va sufla slab şi moderat, iar temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 3 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi -2 grade. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va continua să crească, dar nu cu mult.

De joi de la ora 8.00 până vineri la ora 10.00, vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros, iar spre seară și în prima parte a nopții, va ninge slab și se vor depune 1-2 cm de zăpadă peste stratul deja existent.

În plus, meteorologii au anunțat că un vortez polar se apropie de țara noastră, potrivit profinews.ro. ANM avertizează că se va face foarte frig, iar temperaturile vor scădea chiar și până la – 20 de grade Celsius! Așadar, după zăpadă va veni gerul. Acesta se va instala în România începând de joi. Meteorologii spun că ninsorile se vor opri, iar gerul va lovi năprasnic. Cel mai frig va fi duminică, când temperaturile vor scădea până la -20 de grade Celsius.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...